Belgian Endurance-cross (BEX)

La Chinelle dit weekend 2de manche BK BEX, La Besace afgelast

Dit weekend vindt in Franchimont de tweede wedstrijd van het Belgisch kampioenschap Belgian Endurance-cross (BEX) plaats in het kader van de 41ste editie van La Chinelle. Vorige zondag in Warnant won het duo Dietger Damiaens – Dimitri Vanhoenacker de eerste wedstrijd voor Clément Desalle en Samuel Maryns. Gaetan Minique en Martin Robert werden derde. Het Belgisch kampioenschap zal uiteindelijk uit 3 i.p.v. 4 wedstrijden bestaan als gevolg van het afhaken van de Franse organisatie, de endurance La Besace, voorzien op 22 augustus.

De inschrijvingen voor deze 'Covid' editie van La Chinelle lopen erg vlot met reeds 125 BEX teams die op zondag om 11u30 starten voor een endurance wedstrijd over 6 uren. Het parkoers werd ingekort tot ongeveer 7 km. Om 10 uur vindt er eerst nog een demo wedstrijd plaats voor E-mountainbikes.

Op zaterdagvoormiddag rijden de BEXkids de Mini La Chinelle over 2 manches van 30 min. en een finale cross van 15 min. Zij rijden individueel en er wordt een klassement 65cc en 85cc opgesteld. 's Namiddags starten de oldtimers (evolution/vintage) voor hun 2 uren race. Tussen 12u15 en 12u45 wordt een speciale hulde gebracht aan de zesvoudig wereldkampioen motorcross en stichter van de 12 uren van La Chinelle, Joel Robert. Joel overleed vorig jaar in volle corona crisis.

Tijdens deze Covid editie zullen er spijtig genoeg geen toeschouwers toegelaten worden.

De welcome wordt voorzien op het voetbal terrein van Surice i.p.v. bij de ingang van de site!

De Franse organisator, Arden'  Moto Passion, liet ons spijtig genoeg weten dat de BEX wedstrijd, de endurance de la Besace, voorzien op 22 augustus niet zal plaatsvinden. De nieuwe corona maatregelen in Frankrijk en een gebrek aan voldoende vrijwilligers heeft tot deze beslissing geleid.

De finale van het Belgisch Kampioenschap Belgian Endurance-cross zal bijgevolg plaatsvinden in Vitrival op 9 en 10 oktober.