Supermoto

Alles wat je moet weten voor een goede start van je supermoto seizoen

Op 11 en 12 maart worden alle supermoto rijders en liefhebbers verwacht op het circuit Jules Tacheny in Mettet voor de opening van het Belgisch kampioenschap en BeNeCup supermoto 2023.  Hiervoor kan je al inschrijven (klik hier). We geven nog wat belangrijke info mee om je seizoen goed te kunnen starten!

Kalenderwijziging

De  wedstrijd in Bilstain, voorzien begin augustus, zal doorgaan het weekend van 2 & 3 september.

BK – Quads

Tijdens de wedstrijd in Mirecourt zijn er geen wedstrijden BK voor de Quads. De reglementering van de FFM en homologatie van het circuit verbieden wedstrijden met Quads.

Categorie Vintage

De minimum leeftijd voor de categorie Vintage werd verlaagd naar 30 jaar (i.p.v. 40). Motorfietsen gebouwd tot 2004 – alle cilinderinhouden – worden in deze klasse toegelaten.

Voor je eigen veiligheid

  • Het dragen van een gecertifieerde borstbescherming bescherming is verplicht vanaf 2023. De standaardnorm is EN1621-3, level 1 ou 2
  • Tijdens de oefeningen en de wedstrijden moeten de rijders volgende uitrusting en schoeisel dragen
  • Een eendelig lederen pak dragen (minimum aanbevolen dikte van 1,2 mm), met een bijkomende lederen versteviging of andere bescherming, op de voornaamste contactpunten, knieën, ellenbogen, schouders, heup, enz. De voering of de onderkleding mogen niet van synthetisch materiaal vervaardigd zijn, welke kan smelten en de huid van de rijder kwetsen.
  • Enkel laarzen met een minimum hoogte van 30 cm , vervaardigd uit leder of een gelijkwaardig materiaal, zijn toegelaten ! Wegrace-laarzen zijn verboden !
  • Lederen handschoenen, of handschoenen uit een materie met gelijkwaardige eigenschappen zijn verplicht, motorcrosshandschoenen zijn verboden
  • Het dragen van een gecertifieerde rug bescherming is verplicht. De standaardnorm is EN1621-2. CB (“Central Back”) of FB (“Full Back”), Level 1 of 2.

Laat het geluid van je motorfiets meten op 10 maart in Mettet

Op vrijdag 10 maart zal het technisch college van de BMB aanwezig zijn op het circuit van Mettet in het kader van de supermoto circuitdag georganiseerd door het circuit en FiorStarSchool. Alle BMB sportvergunninghouders (alle disciplines) krijgen de mogelijkheid om hun motorfiets te laten controleren op het geluidsniveau om zo klaar te zijn voor het nieuwe seizoen 2023!

Geluidsnormen 2023

De naleving van de geluidsnormen zal ook dit seizoen een prioriteit zijn. Dat is logisch, want het voortbestaan van onze sport hangt ervan af! Het BMB technisch college zal tijdens de wedstrijden dan ook streng controleren.

In 2023 zijn de volgende geluidslimieten van kracht:

Supermoto, Enduro en motorcross – 2mMax meetmethode: Max. 114 dB/A

Alle wedstrijdinfo voor Mettet: klik hier

Partners

Back to top button