Motorcross

Wereldkampioenschap Motocross junior 85cc: brons voor Jarne Bervoets!

Met 2 keer een derde plaats in de 85cc reeksen behaalde Jarne Bervoets de bronzen medaille op het Wereldkampioenschap Motorcross Junior 85cc afgelopen weekend in het Finse Vantaa. De wereldtitel in de 85cc klasse was voor de Nederlander Gyan Doensen die beide reeksen wist te winnen.

Op zaterdag was Doensen al ver uit de snelste in de kwalificaties. Op zondag trok het 14-jarige talent de lijn door in Finland. Toch werd het niet zomaar een start-finish zege in de eerste race. Jarne Bervoets die als tweede was gestart, reed immers een tijd lang aan de leiding. De DVS Racing KTM piloot ging echter in de fout waardoor Doensen kon overnemen. Jarne probeerde de tweede plaats nog veilig te stellen maar moest na een val vrede nemen met plaats 3. Douwe Van Mechgelen werd 9de in de opener.

De tweede race draaide uit op een duel tussen sterkhouders Doensen en Viteszlav Marek. Hoewel de Tsjechische KTM rijder Gyan de leiding wist te ontfutselen, ging hij in eindfase in de fout. Hierdoor won Doensen opnieuw, alweer voor Marek en Bertvoets. Ian Ampoorter, uitgevallen in race 1, kwam nu wel goed uit de verf. De teammaat van Bervoets lag namelijk vierde. Door een fout kwam hij uiteindelijk als achtste binnen.

65cc

Broer Torre Van Mechgelen, de enige landgenoot in de 65cc, klom na een matige start op naar de 10de plaats, viel even terug naar plaats 13 om uiteindelijk knap 9de te finishen. Na een slechte start in de tweede reeks klom hij van de 35ste plaats naar plaats 16 maar door een val in de laatse ronde moest hij genoegen nemen met de 22ste plaats en een 16de plaats in de eindstand. Lucas Leok won met ruime voorsprong beide reeksen.

125cc

Troy Verburgh die als enige Belg de verre verplaatsing maakte voor deelname aan het Wereldkampioenschap 125cc junior heeft zich spijtig genoeg net niet kunnen plaatsen voor de wedstrijdreeksen.