Supermoto

Marc-Reiner Schmidt, winnaar van de 33ste Coyote Superbiker te Mettet

Het was onder een stralende zon dat het grootste supermoto evenement ter wereld dit weekend plaatsvond in Mettet voor 25.000 bezoekers. Ongeveer 400 piloten van 26 verschillende nationaliteiten verschenen aan de start voor het driedaagse evenement op het historische Jules Tacheny stratencircuit van Mettet. Naar traditie van de Coyote Superbiker verschenen vele sterren uit verschillende motodisciplines met veel amateurpiloten aan de start.

In de Legend categorie kon de toeschouwers rekenen op Jeff Ward en Darryl Atkins, twee meervoudig motocross kampioenen die zeer gekend zijn bij het grote publiek. Maar ook Michel Siméon en Gilles Salvador waren aanwezig. Ook opmerkelijk was de deelname van Conor Cummins, éen van de snelste deelnemers in de geschiedenis van de Tourist Trophy, die rechtstreeks van Isle of Man over is gevlogen. Helaas kon hij zondag niet meerijden door een lichte kwetsure na zijn val zaterdag maar hij verklaarde wel ontzettend blij te zijn met de ontdekking van dit evenement. Hij beloofde al om volgend jaar terug van de partij te zijn. Aan de toeschouwerskant getuigden Stefan Everts, Joël Robert, Marc Duez en ook Xavier Siméon met hun aanwezigheid hun onvoorwaardelijke steun en interesse in het grootste moto evenement genaamd de Coyote Superbiker. 

Wedstrijden op het scherp van de snede

Op sportief vlak kon het publiek, dat zoals altijd temidden van de actie staat bij de Coyote Superbiker, genieten van spannende wedstrijden. 

Het hoogtepunt van het weekend was zonder twijfel de Coyote Superbiker waar, na spannende halve finales, de beste piloten ten strijde trokken. Het trio Chareyre, Schmidt en Class toonde een prachtige strijd op het scherpst van de snede. Het was uiteindelijk Marc-Reiner Schmidt (DE) die de overwinning naar zich toe trok (en tevens zijn 2de opeenvolgende en 3de overwinning in Mettet), gevolgd door Thomas Chareyre (FR), de zevenvoudig wereldkampioen supermoto, en vervolgens sloot Markus Class (DE) het podium af.

De Superquader werd gewonnen door Cédric Zbinden (CH), gevolgd door Maxime Cluydts (BE) en Christian Mohring (BE).

Innovatie en creativiteit

Elk jaar wordt het Coyote Superbiker concept bijgewerkt om het nog aantrekkelijker en moderner te maken, zowel voor de piloten als voor het publiek. Onlangs is het traditionele asfalt-onverhard circuit verbeterd voor nog meer spektakel, en werden er nieuwe categorieën toegevoegd: Junior, Senior en Legend.

2019 was geen uitzondering, zoals organisator Heikki Sermon uitlegt: ”Voor deze editie hebben we twee nieuwigheden geïntroduceerd. Zo kon het publiek gedurende het volledige evenement rekenen op een muzikale ondersteuning van twee gerenommeerde Dj’s, namelijk Yves De Ruyter en Dave Lambert. Zij zorgden voor een unieke sfeer die het hele evenement nog meer kracht bijzette. Als kers op de taart organiseerden we zaterdagavond een After Race Party die de paddock in lichterlaaie zette!”

Hij vervolgt: “Daarnaast was het, dankzij een live streaming via www.superbiker.com, dit jaar mogelijk om de vrije trainingen en de wedstrijden in realtime te volgen.  Honderden personen hebben gebruikt gemaakt van deze nieuwe feature en volgden alles via internet. We kunnen spreken van een echt succes!

Op het einde van het evenement wilde Freddy Tacheny, voorzitter van het Jules Tacheny Circuit, nog even in naam van de organisatie iedereen bedanken: “Dit evenement, dat tevens het belangrijkste van het jaar is voor het circuit, is slechts mogelijk dankzij de bijdrage van ontzettend veel personen. Ik wil graag uit de grond van mijn hart de piloten, de Belgische Motorrjdersbond, de vlaggenisten, de medische dienst, alle vrijwilligers van de RUMESM, de gemeente Mettet, de Waalse regio, de provincie Namen, de lokale bewoners en onze sponsorpartners bedanken voor hun ondersteuning. Dankzij hen is het mogelijk om zo’n prachtig evenement nog jaren te organiseren.

RESULTATEN

Top 10 Coyote Superbiker

1.     Marc-Reiner SCHMIDT

2.     Thomas CHAREYRE

3.     Markus CLASS

4.     Jannik HINTZ

5.     Davey TODD

6.     Emerick BUNOD

7.     Peter BANHOLZER

8.     Yannick BAERTSCHI

9.     Robert GATTINGER

10.   Romain KAIVERS

Volledige ranking van de Coyote Superbiker
 

Alle resultaten
Klik hieronder voor alle resultaten op MyLaps/Speedhive : 

Coyote Superbiker

Partners

Back to top button