Supermoto

De Superbiker viert zijn dertigste verjaardag

Op 6, 7 en 8 oktober aanstaande viert de Coyote Superbiker Mettet z’n dertigste verjaardag. En net als vorig jaar zullen de races gehouden worden op het legendarische stratenparkoers van Mettet. De Superbiker, dat is het grootste supermoto-evenement ter wereld met meer dan 400 coureurs aan de start en met naar verwachting 30.000 toeschouwers. De editie 2016 wordt een speciale want we vieren de dertig jaar van dit uitzonderlijke evenement. Zaterdagavond zal onvergetelijk worden met nooit eerder geziene shows in Wallonië (zie voor al de animaties hieronder).
 
De 30ste Coyote Superbiker op het stratencircuit van Mettet is een evenement waar de toeschouwers van heel dichtbij het spektakel kunnen meemaken met de een na de andere race en met volop plezier.

Rijders en races

Deze 30-ste editie belooft bijzonder te worden. We verwachten deze keer meer dan 400 rijders uit de hele wereld onder wie Xavier Siméon, onze vertegenwoordiger in het Wereldkampioenschap Moto2. De laatste winnaar van Superbiker tot nu toe, Marc Reiner Schmidt, zal ook acte de présence geven.
 
‘Starbikers’ en ‘onbekende’ rijders gaan het hele weekend van 8.30 uur 18.00 uur met elkaar in de slag in een ononderbroken reeks races. En ook de ‘superquaders’ komen in het strijdperk voor een uniek spektakel.

Animaties

Beleef een buitengewoon spektakel, zowel op als naast de piste. Dit jaar schotelen we een unieke show voor.
 
Een feestelijke zaterdagavond
Om de 30 jaar te vieren zoals dat hoort, organiseren we zaterdag 8 oktober een groot feest. Op het programma staan:
 

  • Tom Pagès, de Franse legende van de Freestyle Motocross. Hij vereert ons met zijn aanwezigheid, wat een première voor België betekent. Tom Pagès heeft al vier keer de X-Fighters van Madrid gewonnen en tijdens de editie 2016 heeft hij opnieuw iedereen verbluft door als eerste een Front Flair (een salto met de motor tijdens een sprong) in wedstrijdverband uit te voeren. Hij zal het publiek vermaken met een show waarvan alleen hij het geheim kent.
  • Stéphane Prayas, wereldkampioen Flyboard. Prayas zal een unieke demonstratie geven en voor deze gelegenheid wordt een gigantisch zwembad op het circuit neergezet. Hij zal gigantische sprongen, duikenvluchten en acrobatische figuren tonen. Hij wordt vergezeld van Romain Stampers, wereldkampioen Jet-Ski. Het wordt een ongelooflijke show die het zien zeker waard is.
  • Verder zijn er Limbo Biker en stuntshows met de deelname van Aras Gibieza, tweevoudig Europees kampioen stunt en Red Bull-atleet. Hij wordt bijgestaan door het Suzuki Katana Stunt Team.
  • Al deze shows – en nog veel meer – zijn te volgen op zaterdagavond vanaf 18 uur. Bovendien is er een schitterend vuurwerk. Dé manier om dit buitengewone evenement te vieren.

 
De shows zullen opnieuw gegeven worden op zondag tussen 12 en 13 uur.

Toekomst en verleden

Grote nieuwigheid dit jaar is een race voor de jongsten die hun kans krijgen op de piste. De R.U.M.E.S.M. en de FioStarSchool organiseren de eerste ‘Junior Superbiker’. Deze wedstrijd op zondag 9 oktober is voorbehouden aan rijders van 10 tot 14 jaar. Barry Baltus heeft zijn deelname al bevestigd.
 
Maar dat wil niet zeggen dat de ‘anciens’ vergeten worden…
 
Zondag 9 oktober nemen die ‘anciens’ de piste in voor wat nu al bijzondere parade belooft te worden. Jean-Pol Mingels, Eddy Seel, Thierry Godfroid, Fred Fiorentino, Eric Delannoy, Troy Corser en Romain Febvre hebben laten weten van de partij te zijn! We hopen ook op de komst van supermoto-grootmeester Stéphane Chambon, bijgenaamd de ‘petit prince van Mettet’.
En de lijst van rijders groeit nog aan….

Info: www.superbiker.com


 

Partners

Back to top button