Algemeen

Tips voor het verkopen van je motorvoertuig

Stelt u eens voor: u staat vaak vast in de file, hebt moeite met inparkeren in drukke steden en bent de kruip-door-sluip-door weggetjes helemaal zat. Wat doet u dan? U kunt gemakkelijk uw auto verkopen en bijvoorbeeld overstappen op een motor. Toch stoot men vaak het hoofd tijdens de verkoop van hun auto. Een veelgestelde vraag is dan ook: “Waar moet ik op letten om de verkoop van mijn motorvoertuig snel en gemakkelijk te laten verlopen?” Wij geven u een aantal handige tips om de verkoop een succesvol einde te geven.

Kies het verkoopkanaal

Er zijn verschillende manieren om uw motorvoertuig van de hand te doen. Zo kunt u uw voertuig inruilen bij de dealer, laten veilen bij u in de buurt of zelf verkopen aan de hand van een advertentie. Iedere manier van verkoop heeft zijn voor-en nadelen en de keuze hangt dus af van uw persoonlijke voorkeur. De meest populaire manier om uw voertuig te verkopen is via een online marktplaats. Deze manier van verkoop is zo geliefd, omdat u de touwtjes geheel in eigen handen heeft.

De prijs bepalen

Om de prijs van uw motorvoertuig te kunnen bepalen, is het van belang eerst de dagwaarde te berekenen. U kunt dit op verschillende websites gratis en snel berekenen. De dagwaarde kunt u als indicatie gebruiken om de waarde vast te stellen. Houd in het achterhoofd dat de huidige staat van uw voertuig nog niet is meeberekend. Wanneer er in de loop der jaren wat schade is ontstaan, zal de waarde gedaald zijn. U kunt ook op het internet rondspeuren naar gelijksoortige voertuigen en de prijs met die van u vergelijken. Zit hier een groot verschil tussen? Pas het dan zo nodig wat aan. U wilt immers geloofwaardig overkomen en potentiële kopers aantrekken!

De bezichtiging

Heeft een geïnteresseerde zich bij u gemeld en heeft u een afspraak gepland? De potentiële koper wil uw voertuig natuurlijk uitgebreid nalopen en alle onderdelen goed kunnen bekijken. Geef hem de tijd om uw voertuig goed te bekijken en laat indien mogelijk alle opties zien. Vertel niet alleen de positieve aspecten van uw voertuig, ook mankementen moeten worden benoemd. U bent dit namelijk verplicht. Zo weet de koper weet wat hij in huis haalt en bent u ervan verzekerd dat het een prettige bezichtiging wordt. Een proefrit hoort bij de bezichtiging, zorg er daarom voor dat u de juiste papieren bij de hand heeft. Laat de geïnteresseerde dit ondertekenen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan tijdens de proefrit.

Deal?

Is de potentiële koper tevreden met uw voertuig en de vraagprijs? De koop kan worden gesloten. Een mondelinge afspraak is rechtsgeldig, maar om onduidelijkheid en miscommunicatie te voorkomen is het van belang om de verkoop vast te leggen in een koopovereenkomst. Op verschillende websites kunt u hiervoor een formulier downloaden. Zorg ervoor dat u dit al bij de hand heeft tijdens de bezichtiging.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Met deze tips bent u goed voorbereid op de verkoop van uw motorvoertuig. Denkt u er ook aan om uw voertuig er verzorgd uit te laten zien? Dit doet u door een grondige poetsbeurt te geven. Zo maakt u een goede indruk en kan de verkoop zorgeloos verlopen! Wanneer u uw bolide van de hand wilt doen, kan het een logische stap zijn om over te gaan tot het kopen van een motor. Inparkeren en files zullen geen probleem meer zijn! Nu rest ons nog alleen te zeggen: veel succes met de verkoop van uw auto!

Partners

Back to top button