Tourisme

Verslag van de Mototour of Nations 2021 in Turkije

Na een jaar zonder FIM-touring evenementen heeft er op 21-24/09/2021 terug een FIM Mototour of Nations plaats gevonden. Met de nodige twijfel (Corona) werd er ingeschreven en aan de voorbereidingen begonnen voor een reis doorheen Europa en Azië, heen en terug plus plaatselijke rondritten, goed voor ongeveer 7500 km.

Voor de Turken was het ook de eerste keer dat ze een evenement van dit genre organiseerden en keken we er naar uit hoe zij het er vanaf zouden brengen. Zeer goed moet ik zeggen, het verblijf in Kusadasi in een vijf sterren hotel, de maaltijden, de uitstappen, de bezoeken aan musea en de archeologische sites met als hoogtepunt de site van EFES, Alles werd zeer gewaardeerd door de deelnemers. Ook de laatste avond met gala diner, rode loper en een goed orkest. Bij de huldigingen werd een attentie gegeven aan alle vrouwelijke piloten, de grootste club, de jongste deelnemer en de oudste deelnemer, deze werd gewonnen door André Keyers van MTC Zedelgem die met zijn 79 jaar deze herinnering mocht in ontvangst nemen, hoedje af.

De Belgische delegatie bestond uit 7 piloten, Fons van den Berg, Jef Van Bael en Gilbert Van Bael van KAMC Herentals,  Patrick Arramy en Jean-Michel Guinet van MC Butz Bikers 95, André Keyers  van MTC Zedelgem en Eddy Robaert van MC Koersel.

Er waren ongeveer 110 deelnemers uit 10 verschillende landen aanwezig.

Volgend jaar zal FIM Mototour of Nations plaats vinden Griekenland (Kavala) van 20t ot 24 september 2022

Gilbert Van Bael

Partenaires

Bouton retour en haut de la page