Enduro

Frankrijk wint in eigen land de Zes Dagen Enduro

Gastland Frankrijk droomde van een overwinning voor eigen publiek in het grootste enduro evenement van de wereld. Vanaf de eerste dag namen ze al de leiding en stonden deze niet meer af tot de traditionele afsluitende motorcross finale op zaterdag in Brive-la-Gaillarde. Winst dus voor het Franse team met rijders Loïc Larrieu, Jeremy Tarroux, Christophe Nambotin en Christophe Charlier voor Australië en Finland.

De Belgische teams kenden minder geluk. Zowel het Trophy team als het Junior team werden al vroeg met de opgave van een rijder geconfronteerd wat de kansen op een mooi einduitslag hypothekeerden. Jilani Cambre (World Trophy) geraakte al de eerste dag geblesseerd en onze WK rijder Antoine Magain (Junior) team moest 's anderdaags opgeven. Toch waren er een aantal mooie individuele prestaties om te onthouden. Zo reed Magain erg sterk op de eerste dag en zagen we goede tijden van Vanoevelen in de speciale proeven. Leloup en Martiny reden erg constant, Martiny eindigde zelfs 4de in zijn reeks tijdens motorcross finale.

Kerst op de taart was de prestatie van Maxime Rorive die deel uitmaakte van een clubteam en die op zaterdag de motorcross finale won in zijn reeks.

Uitslagen

EINDKLASSEMENT TROFEEE

1. France; 2. Australie +6’14; 3. Finlande +9’12 ; 4. Portugal +25’44; 5. Grande-Bretagne +29’13; 6. Suède +33’44; 7. Pays-Bas +44’30, 8. Brésil +1h02’01, 10. Suisse +1h29’02;… 18 Belgique

EINDKLASSEMENT JUNIORS

1. France; 2. Italie, 3. USA, 4. Grande-Bretagne, 5. Espagne, 6. Chili, 7. Mexique, 8. Tchéquie, 9. Allemagne, 10. Suède, 11. Finlande, 12. Belgique, 13. Portugal, 14. Canada, 15. Suisse, 16. Australie

EINDKLASSEMENT WOMEN

1. Australie, 2. USA, 3. France, 4. Suède, 5. Italie, 6. Canada, 7. Portugal, 8. Slovakie, 9. Espagne

Volledige uitslagen : www.fim-isde-live.info

Foto's: Serge Marlier

Partenaires

Bouton retour en haut de la page