Général

Boek over motorcrosser Felicien De Camps

Jos Van Impe heeft een boek geschreven over Felicien De Camps, een gekende motorcrosser uit de jaren vijftig. Felicien De Camps, geboren en getogen in Vlezenbeek was in de jaren 50 van vorige eeuw, bekend bij vele motorliefhebbers als een grote motorcross belofte. Tussen 1949 en 1956 was hij actief als motorcrosser bij de B.M.B. Hij behoorde tot de beste van het land zowel bij de Junioren als de Senioren en alles liet verhopen dat hij ook bij de Internationalen ging schitteren.

Een beenbreuk tijdens de wedstrijd voor Senioren te Wannegem-Lede op 15 juli 1956 besliste er anders over. De beenbreuk betekende het einde van zijn cross-loopbaan. Felicien nam nooit meer deel aan motorwedstrijden.

Met dit boek tracht de auteur een overzicht te geven van de motorcrossloopbaan van Felicien De Camps. De meeste teksten komen uit “Motor Sport Magazine” van de Belgische Motorrijders Bond (B.M.B), de teksten zijn in hun oorspronkelijke spelling en schrijfwijze gelaten. Het boek (150 pagina’s), bevat vele foto’s uit het archief van Willy De Camps, zoon van Felicien en van bevriende motorliefhebbers. BMB archivaris, Marnix Vanslembrouck, werkte tevens mee aan het boek.

U kunt dit boek nu al reserveren (jvanimpe@gmail.com), vermeld duidelijk uw naam en het adres waarnaar het boek verzonden moet worden. Nu nog niets betalen. U ontvangt een verzoek tot betaling na 15 maart 2017.
Of zelf bestellen via: www.lulu.com/shop/jos-van-impe/de-camps-a4-color/paperback/product-23079350.html

Voir Aussi
Fermer

Partenaires

Bouton retour en haut de la page