Voorstelling

De Belgische Motorrijdersbond (B.M.B.) is de nationale vertegenwoordiger in België van de internationale motorrijderfederatie (Fédération Internationale Motocycliste – F.I.M.) en van de F.I.M. Europe (de Europese continentale unie van de FIM).. Zij bestaat uit 2 regionale bonden: de Vlaamse Motorrijdersbond van België (VMBB) en de Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique (FMWB).

Deze 2 bonden zijn respectievelijk erkend door de Vlaamse en Franstalige Gemeenschap.

Als nationaal overkoepelend orgaan is de Belgische Motorrijdersbond de enige federatie in België verantwoordelijk voor de organisatie van de Belgische kampioenschappen en bevoegd voor alle nationale, Europese en Internationale manifestaties in alle disciplines.

De Belgische Motorrijdersbond is tevens stichtend lid van Motorcycle Council en lid van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.

In de rubrieken VMBB en FMWB vindt u o.a. volgende belangrijke informatie: clublijst, vergunningsaanvragen sport en toerisme, info verzekeringen, jeugdinfo, ..

Kernactiviteiten: motorsport en recreatief motorrijden

Weinig sporten kennen zoveel variaties als de motorsport. Flitsende snelheidsraces, spectaculaire motocrosses en baansporten zoals speedway, uitputtende enduro's, behendige trialwedstrijden en de steeds groeiende supermoto races.

Motorsportwedstrijden zijn altijd boeiend en spectaculair. Zowel rijders als machines zijn bepalend voor winnen en verliezen. Motorsport is constant actie! Wil je de actie live meemaken, bekijk dan snel onze motorsportkalender en bezoek als toeschouwer een van onze wedstrijden. Wil je zelf meedoen, contacteer dan onze Vlaamse of Waalse afdeling om je aansluiting te regelen.

De afdeling Motorrijden in de Vrije Tijd heeft als doelstelling het bevorderen van het recreatief motorrijden in de breedste zin van het woord. Ze coördineert de nationale BMB toerkalender en organiseert het Belgisch Kampioenschap Toerisme. Hoe meer je deelneemt aan de treffens en rondritten, hoe meer punten je bekomt. Sluit je aan bij een van onze toerisme clubs om in clubverband deel te nemen aan onze rondritten en de vele andere clubactiviteiten. Echt genieten van je motorfiets !

 

Partners

Back to top button