Schrijf je nu in voor de laatste 3 enduro wedstrijden van het seizoen 2022

Na de lange zomer break gaat dit weekend het tweede deel van het enduro seizoen 2022 van start. We hebben nog 4 wedstrijden voor de boeg. Dankzij de regen van de laatste dagen zullen onze enduro rijders kunnen genieten van een stofvrij parkoers. Voor de eerstvolgende wedstrijd trekken we naar Erize-la-Petite (F) bij Verdun. De laatste 3 wedstrijden vinden opnieuw plaats op Belgisch grondgebied met de Boucles Ourthe-Néblon in Ouffet-Aywaille op 18 september, de enduro van Dinant op 25 september en tenslotte de finale van het Belgisch kampioenschap in Binche op 6 november.

We merkten dat heel wat rijders hun inschrijving voor de Belgische enduro wedstrijden nog niet hebben in orde gebracht. De ervaring leert dat er dikwijls wordt gewacht tot de laatste week voor de wedstrijd waardoor organisatoren vrezen te weinig deelnemers te zullen hebben om alles financieel rond te krijgen en overwegen om hun evenement af te gelasten.

Hierbij dus een oproep aan alle enduro rijders om asap je inschrijving te willen regelen via https://fmbenduro.ris-timing.be/

Rijders met een jaarvergunning schrijven via formulier 1 met dezelfde login als deze van de My FMB-BMB toepassing. Rijders zonder vergunning regelen eerst hun vergunning 1 manifestatie via My FMB-BMB (klik hier) en kunnen vanaf ze deze vergunning via mail hebben ontvangen inschrijven via formulier 3.

Fair play

Naar aanleiding van de tijdopname problemen tijdens de enduro wedstrijd in Rocroi op 29 mei, zagen we een aantal beledigende en onaanvaardbare reacties van piloten op sociale media verschijnen met heel wat verwijten naar organisatoren en officials. We begrijpen dat de problemen in Rocroi voor zowel rijders als officials erg frusterend waren maar betreuren ten zeerste de wijze waarop sommigen hierop reageerden. Zowel organisatoren als officials zetten zich op 100 % vrijwillige basis in om de organisatie van enduro wedstrijden en een kampioenschap mogelijk te maken. We rekenen dan ook op begrip van iedereen en hopen dat in de toekomst dergelijke uitlatingen niet meer aan de orde zijn. Deze helpen immers onze mooie sport, die het zo al moeilijk heeft, zeker niet verder. 

We wensen alle piloten, organisatoren, officials veel enduro plezier toe tijdens dit tweede deel van het seizoen!

Raadpleeg hierna alle wedstrijdinfo:

 

donderdag, september 8, 2022