Algemeen

Christian Dejasse nieuwe voorzitter van de BMB

De Algemene Vergadering van de Belgische Motorrijdersbond (BMB) heeft op woensdag 27 maart Christian Dejasse benoemd tot nieuwe voorzitter voor een mandaat van 4 jaar. Christian volgt daarmee Jos Driessen op, die actief blijft als BMB bestuurder.

Christian is al sinds zijn 16de actief in de Belgische motorsport. Hij was lid van de AMC des Ardennes Brabançonnes (oprichter van de Motocross Coupe de l’Avenir), waarvan hij voorzitter was tot de laatste organisatie (1987-1992). In 1990 werd hij lid van de raad van bestuur van de BMB en bestuurder van de Provinciale Afdeling Brabant en nadien Waals-Brabant, waarvan hij meerdere jaren sportief voorzitter was.

Op sportief vlak begon hij als pistecommissaris motorcross en werd daarna lid van de BMB commissies trial, supermoto, motorcross en enduro, waar hij koersdirecteur was op nationaal, internationaal en WK niveau. Hij was vele jaren lid van het Bureau van de Nationale Sportcommissie als ondervoorzitter en de laatste 4 jaren als voorzitter.

Hij was manager van het Belgische nationale team van de 6 dagen enduro (ISDE) van 1993 tot 1999 en is Belgisch jury afgevaardigde sinds 1993. Hij is al 17 jaar lid van de FIM Enduro Commissie (Steward en referee) en haar bureau.

Christian is ook een fervent motorrijder.

Als nieuwe voorzitter van de BMB zal de introductie van elektrische motoren in de verschillende disciplines een van zijn actiepunten zijn.

Partners

Back to top button