Snelheid

Eerste editie van de WBB Challenge 2023 een groot succes

Op 23 en 24 september kwamen de rijders van de WBB Challenge nog één keer samen voor de laatste wedstrijd van dit eerste seizoen. De race maakte deel uit van de Benecup, georganiseerd door de OMS Oostende op het Franse circuit van Croix-en-Ternois.

Raphael Gerein #47, leider sinds de 1e manche in Mettet afgelopen mei, slaagde er niet zonder moeite in om zijn voorsprong in het kampioenschap te behouden tijdens de 2de race van het weekend tegen Tonino Sabia #1, waardoor hij zowel de algemene titel als de 1e plaats in de SBK-categorie behaalde. Tonino Sabia pakte de 2de plaats algemeen en in de SBK na een sterk kampioenschap. In de SBK eindigde Michael Adam #69 op de 3de plaats overall.

Het was een volledig en bijna perfect seizoen voor Raphael, die naast een uitstekende prestatie in de 6 uur van Spa en een tweede plaats in de Zolderse endurances, slechts 3 keer de overwinning uit handen gaf tijdens de challenge en 5 van de 8 races in het 2023 kampioenschap won.

In de 600cc-klasse ging het langverwachte duel tussen Tony Leblanc #6 en Maxence Doclot-Chiry #9 niet door. Maxence kwam ten val tijdens de kwalificatie op zaterdag en moest opgeven. De weg naar succes lag open voor Tony en hij eindigde 3de in het algemeen klassement en winnaar van de 600cc SSP-klasse.
Thibaut Rubin #13, al het hele seizoen een vaste waarde, eindigde 2e in de SSP-klasse en Bastien Van vaerenbergh#44 pakte de 3e plaats in het eindklassement.

In het Rookies-klassement is Tony Leblanc de rookie van het jaar, gevolgd door Bastien Van vaerenbergh en Killian Maillard #21.

Deze eerste editie was een groot succes en de promotor is al bezig met de editie van 2024, met een reorganisatie van de niveaus om meer concurrentie tussen de rijders en een harmonieuzer deelnemersveld mogelijk te maken.

Het is wel zeker dat de wedstrijden in 2024 nog meer gericht zullen zijn op deelnemers aan trackdays die eens willen proeven van de competitie.

Meer informatie zal in november beschikbaar op de website www.wbb-racing.be.

Als je vragen hebt, kun je per e-mail contact opnemen met de organisatoren op het volgende adres: nicolas.rose@wbb-racing.be

Partners

Back to top button