Supermoto

Nieuwe tribune, verbeterd circuit, piloten klaar om geschiedenis te schrijven, spektakel op komst… we tellen af naar de superbiker van Mettet 2023!

Eind deze week, tijdens het weekend van 6 tot 8 oktober, zullen de deelnemers van de Superbiker van Mettet een hoofdstuk schrijven dat in de annalen van de Belgische racegeschiedenis zal blijven staan, als het grootste Supermoto-evenement ter wereld. Op enkele dagen van één van de meest verwachte momenten van het jaar, zijn hier zijn de laatste nieuwtjes van het Circuit Jules Tacheny… waar geschiedenis wordt geschreven!

S1GP, Baltus, een TT-coureur… Prestigieuze deelnemers!

De Grand Prix van Mettet zal de Wereldkampioen Supermoto S1GP 2024 kronen, waarvoor Marc-Reiner Schmidt, Lukas Höllbacher of Thomas Chareyre zullen strijden. De Belgen Romain Kaivers en Roméo Fiorentino zullen hun opmars onder de elite voortzetten. Klik hier voor meer informatie over deze uitdaging. Maar deze mannen, de grootste experts op het gebied van Supermoto ter wereld, zullen niet de enige sterren van het weekend zijn.

Vijf categorieën vormen de Superbiker: Supermoto, Senior, Prestige/Starbiker, Quad en Junior. Klik op elk van de namen om de bijbehorende lijst met deelnemers te bekijken. Let op, er staan ​​zware namen op de lijst en er beloven hevige gevechten op het circuit plaats te vinden!

Voorbeelden om je te motiveren om te komen? Barry Baltus, een Belgische coureur in het Moto2 Wereldkampioenschap, zal deelnemen in de S1GP. Chris Leesch, de beste Luxemburgse snelheidscoureur, zal zijn kans wagen in de Prestige/Starbiker. Hij zal onder andere Pierre-Yves Bian ontmoeten, bekend om zijn prestaties op enkele van ’s werelds gevaarlijkste races: de Tourist Trophy, waar hij tweede eindigde, en de North West 200, die hij vorig jaar won. Nog een grootheid die naar Mettet komt!

Uw plek wacht op u… En u, waar wacht u op?

U heeft het begrepen, er wordt dus een panoramische tribune geïnstalleerd op het nieuwe gedeelte van het circuit, ideaal voor spektakel. Het enige wat nog ontbreekt, is uw aanwezigheid om daar vuur te komen brengen! Tickets zijn verkrijgbaar bij alle Night & Day-verkooppunten en op Ticketmaster, waar u alle aanbiedingen vindt: Weekend, Zondag, Tribune, VIP, met of zonder After Race Festival (ja, want we vieren ook feest in Mettet)… en de niet te vergeten Camping waarmee u midden in het evenement kunt blijven!

De moedigsten onder jullie kunnen profiteren van de unieke gelegenheid om zich te meten met de coureurs van het Wereldkampioenschap tijdens de eerste Running van de Superbiker, op vrijdag om 18.15 uur. Het zal worden gehouden op het Superbiker-circuit. Twee afstanden om uit te kiezen: 3 ronden (7,056 km) of 6 ronden (14,112 km). Een collector’s T-shirt en prijzen wachten op u aan het einde van de weg, plus de mogelijkheid om het circuit te ontdekken vanuit de diepten van elk van zijn bochten. Meer informatie vindt u hier; voor inschrijvingen is het hier!

Een nieuw, veiliger maar ook spectaculairder circuit!

“Dit is een zeer belangrijke stap voor de Superbiker, die zijn karakter behoudt terwijl hij zich aanpast”, aldus Freddy Tacheny, voorzitter van de RUMESM, samenvattend de introductie van een nieuw traject voor de Superbiker. De exacte lengte is 2.352 meter, met 67% asfalt en 33% off-road.

Het circuit is met 500 meter verlengd om drie redenen: de veiligheid van de coureurs (ze gaan steeds sneller en het circuit werd te snel om te rijden), het toevoegen van inhaalzones; het versterken van het panoramische karakter voor de toeschouwers door het creëren van een stadion-sectie, waar een tribune zal worden geïnstalleerd; en het benadrukken van het toekomstige controlecentrum (asfaltering van de paddock)..

Spektakel op twee wielen… in al zijn varianten

Supermoto is niet de enige discipline die in Mettet wordt beoefend. De Superbiker geeft ruimte aan andere motorsporten, met name Freestyle en Stunt, waarbij grote internationale atleten gepland staan om meerdere shows te geven. Mis ook de Speedway-demonstratie op de dirt-track niet, waar 30 coureurs elkaar zullen uitdagen in steeds spectaculairdere drifts.

De jongsten kunnen kennismaken met een mini-circuit voor elektrische motoren, terwijl de organisatie aan alles heeft gedacht door ook een dorp met opblaasbare kastelen aan te bieden, waar maar liefst 13 attracties te ontdekken zijn.

U heeft het begrepen, er zijn talloze redenen om van 6 tot 8 oktober naar het Circuit Jules Tacheny in Mettet te gaan. En nogmaals, we hebben geprobeerd het kort te houden! Op een dag kunt u zeggen: ik was erbij!

Partners

Back to top button