Motorcross

Flanders Masters Motocross: een Mini GP op de Keiheuvel in Balen

De tijd dat we in België elk jaar naast een paar GP’s ook tal van internationale motorcross wedstrijden met diverse WK-rijders aan de start hadden ligt al even achter ons. Met het alsmaar drukker wordende WK programma is het voor de teams en rijders niet meer mogelijk om er ook nog een uitgebreid nevenprogramma aan te breien. Maar voor 1 wedstrijd maken ze allemaal graag een uitzondering, want de 15de augustus op de Keiheuvel in Balen is een traditie die iedereen graag wil behouden.

KMC Mol maakt van de viering van haar honderdste verjaardag een geweldig motorcross feest met de aanwezigheid van bijna de volledige motorcross wereldtop. Uiteraard zijn onze Belgische talenten van de MX2, Liam Everts, Lucas Coenen en Sacha Coenen zeker van de partij. Jago Geerts zal zeker ook aanwezig zijn maar wellicht naast het circuit na zijn opgelopen blessure in Finland. In de MXGP zal het publiek het Nederlandse fenomeen Jeffrey Herlings en de Fransman Romain Fèbvre aan het werk kunnen zien. Op de website van KMC Mol kan je de volledige lijst van toppers raadplegen.

Praktisch

Het weekend voordien (12 en 13 augustus) wordt er gecrosst voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap (inkom 15 EUR). De 15de augustus kan je de mini-GP bijwonen voor 25 EUR. Een combi-ticket voor de drie dagen kan ook en kost 35 EUR. Tot 14 jaar is de inkom gratis.

De wedstrijden starten op 15/8 vanaf 9 uur. Om 13 uur is er de eerste reeks Inters 250 gevolgd om 13u30 door de eerste reeks Inters 500. Het programma wordt afgesloten om 17u15 met een superfinale.

Raadpleeg alle praktische info: Flanders Masters Motocros 15/08/2023

Hierbij wat foto’s van de voorbereidende werken van Kabouter Trek:

Partners

Back to top button