Motorcross

Jago Geerts klaar voor zijn thuis GP in Lommel

Jago Geerts heeft voor het tweede jaar op rij de Grote Prijs van Tsjechië, in Loket, op zijn naam geschreven. Jago nam in de eerste reeks een kanonstart op zijn YZ250FM en dook met een motorlengte voorsprong de eerste bocht in. De vicewereldkampioen hield een strak tempo vast, maar zag op het einde Horgmo wel naderen tot op anderhalve seconde. Maar dichter liet Jago de Noor niet komen. Goed voor zijn negende reekszege van het seizoen.

Geen nieuwe holeshot voor Geerts in reeks twee. De Belg schoof in de eerste ronde van P8 naar P4 op. Jago moest in ronde drie Adamo wel laten passeren, maar nam daarna de maat van McLellan en Sacha Coenen om de derde plaats te pakken. Meer dan voldoende voor GP-winst. Nummer vijf al dit seizoen, zijn 21ste in totaal.

Geerts knabbelde dit weekend weer zeven punten van zijn achterstand op Adamo af. Hij staat nu derde in het WK, op 40 punten van de Italiaanse WK-leider. Laten we hopen dat hij komend weekend in Lommel voor eigen publiek nog meer punten kan terugpakken !

Sacha Coenen wist in Loket een knappe zevende eindplaats te behalen voor broer Lucas die 8ste werd. Liam Everts kende een mindere eerst reeks (17de) terwijl hij in de 2de als 6de finishte.

In de MXGP liet ‘invaller’ Jeremy Van Horebeek een mooie 8ste plaats in de GP stand noteren.

EMX65/85

In Loket werden ook de finales van het Europees kampioenschap 65cc en 85cc afgewerkt.

Torre Van Mechgelen wist zich te als enige Belg te kwalificeren voor de wedstrijden en scoorde een 24ste plaats in de eerste reeks en een wel erg knappe tweede plaats in de tweede reeks wat hem de 9de plaats in de EK eindstand opleverde.

In de 85cc werd Jarne Bervoets in de eerste reeks maar hij kon zijn kansen spijtig genoeg niet verdedigen in de tweede reeks wegens een pitstop in de opwarmronde door een technisch probleem waarna hij volgens het FIM reglement niet meer mocht starten. Een finale in mineur voor Jarne maar hij heeft in ieder geval wel laten dien dat hij bij de snelste 85cc rijders van Europa hoort.

Afspraak voor alle motocross liefhebbers dit weekend in Lommel!

Tickets en info op Home – MXGP Flanders

Foto: Kemea Press Service

Partners

Back to top button