Algemeen

De Nationale Motorfeestdag: een motorrit en fanday met onze beste Belgische coureurs!

België telt veel jong talent in de motorsport en zondag 23 juli zal de gelegenheid zijn om hen te vieren en te ondersteunen. Op het programma van deze Nationale Motorfeestdag staat ’s ochtends een motorrit, waarvan alle opbrengsten naar de vzw Belgian Motorcycle Academy (BMA) gaan, en ’s middags een fanday met Barry Baltus en Lorenz Luciano. Maar dat is niet alles: er zullen ontmoetingen zijn met alle andere Zelos Black Knights-coureurs, activiteiten voor jong en oud, spectaculaire demonstraties, uitdagingen op het circuit, muziek, een foodtruck en nog veel meer!

Motorrit ten voordele van de vzw Belgian Motorcycle Academy

Voor het derde jaar op rij wordt er een prachtige motorrit georganiseerd door de vzw Belgian Motorcycle Academy, de enige school in België die zich toelegt op het opsporen, trainen en promoten van toekomstige kampioenen.

De rit is vrij en niet gemarkeerd, en kan op eigen tempo worden gereden. Dit jaar volgt de route een gloednieuw landelijk parcours van ongeveer 185 km, met onder andere een doorsteek langs de meren van de Lac de l’Eau d’Heure. De prijs is €25 per piloot en €15 per passagier.

Dit bedrag is inclusief :

  • een GPS-track (GPX-bestand compatibel met Tom Tom, Garmin, Kurviger, Calimoto, enz) dat vooraf per e-mail wordt verzonden, – een koffie met croissant bij vertrek,
  • een hamburger of hotdog naar keuze bij aankomst op het Circuit Jules Tacheny,
  • en tot slot een gratis staaltje van 200 ml Candibike motorreinigingsproduct bij aankomst (zolang de voorraad strekt).

De rit start bij de Zone Rouge by Michaël Mazuin Sport in Andenne, maakt een tussenstop bij de jetskiclub 02R aan het meer van de Lac de l’Eau d’Heure, en eindigt rond 13.00 uur aan het Circuit Jules Tacheny in Mettet. De dag is echter nog niet voorbij. Het wordt voortgezet met de fanday, die gratis toegankelijk is voor alle deelnemers aan de rit.

Inschrijven kan vóór 17 juli 2023 via https://forms.gle/kzi25DjdFnpNArh36 of door de onderstaande QR-code te scannen. Voor groepen van 3 personen of meer is er geen probleem, neem gewoon contact op met julian.dalya@zelos.be.

Alle opbrengsten van de rit worden geschonken aan de vzw Belgian Motorcycle Academy, die jong Belgisch talent van 7 tot 17 jaar helpt om deel te nemen aan internationale competities. Deze opbrengsten zullen worden gebruikt om hun opleidingsmissie verder te versterken. Schrijf je in, en bewijs dat motorrijders een groot hart hebben en klaar staan om onze jongeren te helpen!

Middagprogramma: Fanday

Kom naar het Circuit Jules Tacheny voor een spectaculaire namiddag met indrukwekkende demonstraties en motoranimaties voor iedereen. Je zult persoonlijk kennismaken met de huidige beste Belgische coureurs, de Zelos Black Knights-coureurs: Barry Baltus (Wereldkampioenschap Moto2), Lorenz Luciano (Red Bull MotoGP Rookies Cup en European Talent Cup), Roméo Fiorentino en Romain Kaivers (Wereldkampioenschap Supermoto), Xavier Siméon (Zelos Motorcycle Manager), en natuurlijk de jonge leerlingen van de vzw Belgian Motorcycle Academy, die in hun voetsporen treden. Ook Chris Leesch, die in 2023 ook is toegetreden tot de Zelos Black Knights-coureur, zal aanwezig zijn.

NIEUW ! Voor de sensatiezoekers zullen er dirt-track-uitdagingen worden georganiseerd om je te meten met de beste coureurs van dit moment. Een unieke gelegenheid om je vaardigheden te testen en de beste piloten uit te dagen!
Voor kinderen is er een speciaal ontworpen klein circuit waar ze veilig kennis kunnen maken met de motorwereld.

Tot slot zal een foodtruck voorzien zijn, een grote bar, opzwepende muziek, merchandise kramen en vele andere verrassingen die zullen bijdragen aan een echte Nationale Motorfeestdag!

De toegang tot de fanday in de namiddag is gratis en open voor iedereen.

Dagindeling

  • 8.00 uur: Ontvangst met koffie en croissant, en ook laatste inschrijvingen bij Zone Rouge by Michaël Mazuin Sport in Andenne
  • 9.00 uur: Vertrek
  • 11.00 uur: Tussenstop bij Jet Club 02R aan de Lac de l’Eau d’Heure
  • 13.00 uur: Aankomst bij het Circuit Jules Tacheny in Mettet
  • 13.30 – 16.00 uur: Fanday – Animaties, dirt-track-demonstraties, handtekeningen, challenges, foodtruck, bar, muziek, …

Partners

Back to top button