Enduro

EnduroGP : Antoine Magain goed op dreef in Slovakije

De Slovaakse stad Gelnica was dit weekend gastheer van de 5de ronde van het Wereldkampioenschap enduro. De organiserende club had een zeer enduro-achtig parcours uitgezet en de hevige regen op zondag maakte het parcours nog gladder en onvoorspelbaarder. De Supertest op vrijdagavond moest worden afgelast na een dodelijk ongeval van de Slovaakse rijder, Jaroslav Diro, in de Open 4T-categorie.

Het parcours bestond uit 2 lange en fysieke ‘Enduro proeven’, een ‘Cross proef’ met een enduro gedeelte en een 2 minuten durende ‘Extreme proef’ die zigzaggend door een kleine vallei ging. Antoine Magain deed het erg goed in de E3 categorie. Op zaterdag eindigde hij 3de nadat hij lange tijd in een positie had gelegen om te kunnen winnen, terwijl hij op zondag aan de leiding van de wedstrijd reed tot in de laatste ronde, toen een valpartij hem dwong genoegen te nemen met de tweede plaats.

“Het was een zwaar raceweekend met 4 klassementsproeven op het programma”, zei Antoine Magain. ” Ik vocht voor het podium en zelfs de eerste plaats tot de laatste extreme proef, toen ik helaas vast kwam te zitten. Ik werd wel nog 3de in de E3 op zaterdag. Zondag was een vergelijkbare dag, maar door een grote fout in de laatste ronde verloor ik de leiding. Desondanks eindigde ik als 2de in de E3 en als 9de algemeen.

Tekst & foto: mxmag.be

Partners

Back to top button