Motorcross

Geerts pakt 20ste zege in 100ste GP

Jago Geerts heeft de Grote Prijs van Indonesië, in Lombok, volledig naar zijn hand gezet. De Belg won de kwalificatierace én beide reeksen. Goed voor zijn 20ste zege bij zijn 100ste GP-deelname. Een jubileum in stijl, noemen ze dat.

De WK-rijders deden afgelopen week aan eilandhoppen in Indonesië. Van Sumbawa ging het richting Lombok, waar ze het gloednieuwe Selaparang Circuit voor de wielen kregen geschoven. Jago Geerts, vorige week grieperig, was weer helemaal de oude. Ook van zijn pols ondervindt Jago amper nog last.

Geerts ging in Lombok met de volle buit – 60 WK-punten – aan de haal. Hij blijft vierde in de WK-stand, maar sluipt wel elf punten dichter op leider Adamo. Geerts telt nog 47 punten achterstand. 
Het FIM wereldkampioenschap keert na het Indonesische tweeluik nu terug naar Europa. Over twee weken staat GP12 op het programma in het Tsjechische Loket en het weekend erop de Flanders GP in Lommel !

#93 Jago Geerts: “Eén + één +één.  Meer kan ik niet wensen. Ik zit nu ook aan 20 overwinningen in 100 GP’s: dat is best een aardig gemiddelde. Ik voelde me in Lombok meteen één met het parcours. Vanaf de eerste sessie ging het lekker. In de eerste reeks heeft Adamo een kwartiertje druk gezet, maar ik kan vrij vlot controleren. In de tweede reeks heb ik veel geluk gehad in de start. Het scheelde niet veel of ze hadden me van de baan gekegeld. Ik ben dan maar meteen zelf in de aanval gegaan. Met succes. Ik kwam snel op kop en kon meteen een mooie kloof slaan. Kortrom, dit was eeen perfect weekend.”

Tekst & Foto: Kemea Press service

Partners

Back to top button