Motorcross

Belgian Side-car Grand Prix Lommel: Rock ’n Roll op & naast het circuit !

Komend weekend vindt de hoogmis van de zijspancross plaats op de zandbaan van Lommel. De Belg Marvin Vanluchene heeft met zijn Franse bakkenist Nicolas Musset 36 punten voorsprong in de WK tussenstand maar zal in Lommel ongetwijfeld zware concurrentie krijgen van de Nederlandse zandspecialisten, Koen Hermans / Ben Van den Boogaart en Etienne Bax / Ondrej Cermak (CZ).

Een Grand Prix sidecarcross, het is sowieso pure rock ’n roll.  Maar in Lommel doen ze er nog een schepje bovenop dit jaar. Op zaterdag al krijg je er – naast de kwalificaties voor de eigenlijke Grand Prix  – al wedstrijden te zien om het NK zijspancross in de categorie Nationalen.  Dé categorie bij uitstek van waaruit de doorstroming naar het WK vanuit de lage landen moet mogelijk zijn.  De kampioen van vorig jaar,onze Kevin van Vaerenbergh is er het sprekende voorbeeld van en waagt zich dit jaar aan de WK-wedstrijden. Het aanzien meer dan waard in elk geval ,die spannende NK-wedstrijden.  

Op zondag dan is er naast de twee races om het wereldkampioenschap, ook plaats voor de allerjongsten – de Kids & sidecars – én  zijn er ook twee manches in het kader van een nevenwedstrijd voor teams uit alle mogelijke andere federaties en klassen.  Hiervoor zijn ondertussen al heel wat teams ingeschreven. Niet talmen dus, voor wie zich nog wil aanmelden.

Twee dagen top motorsport dus ,pure rock ’n roll, met op zaterdagavond alvast al een niet te versmaden apotheose op het podium in de feesttent. Enkel het beste van het beste is  goed genoeg, zo oordeelden de organisatoren van de Lommelse Grand Prix,  en dan zit je met de Belgische top band Impact  in elk geval goed. De beste rock ’n roll covers ter wereld zullen de revue passeren.

See you in Lommel!

Raadpleeg de WK tussenstand voor Lommel: Standings | www.fimsidecarcross.com

Tickets en info:

Partners

Back to top button