Motorcross

Historische GP zege voor Liam Everts!

Vreugde en verdriet lagen erg dicht bij elkaar in een broeierig heet Teutschenthal. Dankzij winst in de 2de reeks verzekerde Liam Everts zich van zijn eerste GP overwinning, de 125ste voor de Everts MX dynastie (Harry, Stefan, Liam). De piepjonge Lucas Coenen (16) zag zijn eerst GP eindzege door de vingers glippen door een technisch defect…  

Dankzij een knalprestatie van Lucas Coenen en Liam Everts leverde de eerste MX2 race in Teutschenthal een Belgische 1-2 op! Andrea Adamo werd 3de terwijl de gekwetsten, Kay De Wolf en Jago Geerts respectievelijk 11de en 13de eindigden.

Liam Everts stormde in de herneming naar zijn tweede holeshot van de dag, Na de tweede bocht zat Lucas Coenen, winnaar van race 1 al op kop. Jago Geerts had opnieuw een prima start als derde maar moest al snel de duimen leggen voor Adamo. Ondanks zijn polskwetsuur deed Geerts echter een goede zaak om de schade te beperken. Jago zou uiteindelijk 7de worden.

Vooraan maakte Coenen opnieuw het goede weer al beet Everts zich vast in het zog van de jonge Brusselaar. Halverwege de manche was een plastic zijpaneel losgeraakt van de Husqvarna fabrieksrijder. Dat was helaas de voorbode van meer onheil want even later viel zijn motor plots stil. Lucas was er het hart van in en de weg lag nu helemaal open voor Liamski. In de langste acht ronden van zijn carrière hield de 18-jarige Limburger het hoofd koel. Everts bleef feilloos en kwam over de finish met meer dan 12 seconden voorsprong op teammaat Andrea Adamo.

Kay De Wolf moest weer aan de bak met een inhaalrace. Hij zou alsnog 10 punten uit de brand slepen. In de MX2 WK tussenstand leidt Andrea Adamo nu de debatten. De Italiaanse KTM rijder telt 13 punten voorsprong op Thibault Benistant. De Wolf is nu 3de en leidt een kwartet laaglanders met van de Moosdijk (4de), Geerts (5de) en Everts (6de)!

MXGP: terugkeer van Van Horebeek

Met een 11de en 9de plaats bij zijn eerste deelname mogen we de terugkeer van Jeremy Van Horebeek in de MXGP klasse geslaagd noemen.

De 9de MXGP ronde werd een heuse triomftocht voor Jorge Prado. Een perfecte hattrick met zeges op zaterdag én beide manches vandaag waren z’n eigen verdienste. Door het uitvallen van Jeffrey Herlings komt de Spanjaard bovendien in pole positie voor de titelstrijd. Nederlandse fans konden zich nog wel optrekken aan het mooie 29ste (!) podium van Glenn Coldenhoff.

Meer info op mxmag.be

Partners

Back to top button