Snelheid

Start Belgisch kampioenschap & BeNeLux Trophy snelheid in Croix-en-Ternois

Naar goede gewoonte tekent K.V. Ostend Motor Sport voor de openingswedstrijd van het Belgisch kampioenschap en de BeNeLux trophy snelheid. Op zaterdag 8 en zondag 9 april verwachten we alle Belgische, Nederlandse en Luxemburgse race liefhebbers op het 1900 meter lange Noord-Franse circuit van Croix-en-Ternois.

De organisatie biedt een uitgebreid en gevarieerd programma aan met wedstrijden in de categorieën Supersport 300, Supersport 600, Superbike, Supersport & Superbike Youngtimer, Belgian Twin Trophy Supertwin & Stocktwin 650, Northern Sidecar Cup, IHRO, Yamaha Cup R3 & R7 en Freetech 50cc.

De categorieën Supersport 300, Supersport 600 en Superbike tellen mee voor de BeNeLux trophy én het Belgisch kampioenschap 2023.

De categorieën Zijspannen (600 en 1000), Supersport & Superbike Youngtimer, Belgian Twin Trophy Supertwin & Stocktwin 650 rijder voor punten van het Belgisch kampioenschap.

BeNeLux trophy

Vorig jaar waren de meeste ereplaatsen in de BeNeLux trophy Supersport 600 voor de Nederlanders met Elias van Roekel als kampioen 2022 voor Jorn Hamberg. De Belg Jef Van Calster wist wel nog de derde plaats in de eindstand te bemachtigen.

Bij de Superbikes bezetten dan weer de Belgen de eerste twee ereplaatsen na een titanenstrijd tussen Yan Ancia en Vincent Lonbois waarbij Ancia de kampioenstitel behaalde. De derde plaats was voor de Nederlander Thijs Peeters.

Programma

Op zaterdag staan er voor elke categorie 2 kwalificatie chrono sessies op het programma. Op zondag is het de IHRO categorie die het wedstrijdprogramma aftrapt om 8u45. Om 9u50 is er de eerste manche van de Supersport 600 en om 10u45 zijn de Superbikes aan de beurt.

Meer info en inschrijvingen op https://ostendmotorsport.be/ of raadpleeg de wedstrijdinfo in onze kalender. Klik hier.

Volg of abonneer je op de BeNeLux Trophy Facebook pagina voor het laatste nieuws, foto’s en video’s!

Foto: Jan Vermeer

Partners

Back to top button