Motorcross

Belgische GP rijders klaar voor start wereldkampioenschap Motorcross

Als de internationale motorcross wedstrijden voor de start van het wereldkampioenschap komend weekend in Argentinië een goede graadmeter zijn voor het GP seizoen dan ziet het er veelbelovend uit voor onze Belgische GP rijders.

Afgelopen weekend won Lucas Coenen de eerste wedstrijd van het Frans elite kampioenschap in Lacapelle Marival voor Goupillon en van de Moosdijk terwijl Brent Vandoninck de opener van de Dutch Masters of motocross in Lierop op zijn naam schreef en GP fabriekspiloten als Brian Bogers, Romain Febvre en Pauls Jonass achter zich liet.

Wel pech voor broer Sacha Coenen die na een veelbelovend voorseizoen in Lacapelle Marival werd afgevoerd met een ontwrichte schouder en wellicht de eerste WK wedstrijd zal moeten missen. We wensen hem een spoedig herstel !

85cc

Ook opvallend in Lierop was de prestatie van Jarne Bervoets die helemaal klaar lijkt voor de start van het Europees Kampioenschap 85cc op 9 april in Lommel. Jarne won beide manches en zette de concurrentie al snel op achterstand.

De eerste WK wedstrijd wordt op 11 en 12 maart verreden in Villa La Angostura (Argentinië). Op 26 maart vindt de volgende manche (op een totaal van 19) plaats in Sardinië. Voor de Belgische MXGP of Flanders moet je op 22 en 23 juli in Lommel zijn.

Raadpleeg de MXGP kalender op Home | MXGP

Foto (Lierop): #NiekFotografie

.

Partners

Back to top button