Enduro

Twee Belgen op het podium in Le Touquet, Amandine Verstappen beste dame

De Brit Todd Kellett onderstreepte zijn huidige status als ’s werelds grootste zandspecialist met een duidelijke en overtuigende overwinning tijdens de Enduropale du Touquet afgelopen zaterdag. De 47ste editie van de Enduropale du Touquet was de eerste wedstrijd van de nieuwe FIM Sand Races World Cup. Ook de Belgen tekenden present op de diverse podia.

Voor een publiek van maar liefst 350.000 toeschouwers kwam Kellett na zestien ronden over het zware parcours van dertien kilometer aan de noordkust van Frankrijk net iets meer dan tweeënhalve minuut voor de Belg Cyril Genot  over de finishlijn.

Achter Kelett ging de strijd voor de podiumplaatsen tussen onze landgenoten Cyril Genot en Yentel Martens gevolgd door de Nederlander Lars Van Berkel en Richard Fura.

Met nog twee ronden te gaan had Genot de achterstand teruggebracht tot ongeveer een minuut op Kellett die echter terug versnelde om zijn overwinning veilig te stellen. Genot eindigde tweede en Martens kwam als derde binnengereden.

Dames

Amandine Verstappen kwam als beste uit de strijd om de hoogste plaats bij de vrouwen, met bijna zeven minuten voorsprong op de Françaises Marine Hughes en Mathilde Denis.

De aandacht verschuift nu naar Zuid-Amerika voor de Enduro del Verano in Argentinië – beschouwd als het belangrijkste evenement in zijn soort in Latijns-Amerika – op 24-26 februari, voordat de FIM World Cup in december wordt afgesloten op Monte Gordo Beach in de Portugese Algarve.

Zes rijders uit de top tien zijn ingeschreven voor deelname aan de volledige FIM Sand Races World Cup waaronder onze landgenoten Cyril Genot, Yentel Martens, Daymond Martens en Amandine Verstappen

Eindklassement FIM Sand Races World Cup – Moto – Enduropale du Touquet (FRA) HERE

Foto: FIM Communications – Frederick Herregods

Partners

Back to top button