Motorcross

Vraag je motorcross vergunning 2023 aan via My FMB-BMB

We tellen al af naar het nieuwe motorcross seizoen ! En dat start met het in orde brengen van je Motorcross vergunning 2023 via de My FMB-BMB toepassing(link is external)! Zo ben je alvast verzekerd op training vanaf 1 januari ! De overige disciplines volgen later.

Rijders aangesloten bij een club van Motorsport Vlaanderen(link is external) kunnen kiezen tussen een regionale, nationale of Europe Open vergunning.

Europe Open vergunning

Wil je kunnen deelnemen aan wedstrijden in België en het buitenland én ook nog eens verzekerd trainen in gans Europa, dan is de Europe Open vergunning jouw keuze! De Europe Open Motorcross vergunning is immers geldig voor:

  • je deelname aan alle wedstrijden ingeschreven op de BMB sportkalender. De kalender zal eerstdaags verschijnen en bevat een vijftigtal evenementen in België.
  • je deelname aan alle wedstrijden ingeschreven op de FIM Europe Open kalender(link is external) (wedstrijden met EMN nr.) zoals o.a. ONK en ADAC,….
  • je deelname aan alle wedstrijden van het Vlaams kampioenschap Motorcross (Motorsport Vlaanderen(link is external)) en de wedstrijden van het Waals kampioenschap/cup (FMWB)(link is external)
  • je deelname aan alle regionale wedstrijden van MC Lille,(link is external) FPCNA(link is external) en AMPL(link is external).
  • verzekerd trainen op alle trainingscircuits in België en over gans Europa met een persoonlijke ongevallenverzekering en reisbijstand 24 op 24 uur! Met de optie BA kan je ook trainen in Frankrijk zonder de kost van de extra Franse ‘FFM pass circuit’.

Nationale vergunning

De nationale vergunning motorcross laat toe om deel te nemen aan alle wedstrijden ingeschreven op de BMB sportkalender, de regionale wedstrijden (MC Lille), de wedstrijden van het Vlaams kampioenschap Motorcross (Motorsport Vlaanderen), de wedstrijden van het Waals kampioenschap (FMWB) en de wedstrijden van de FPCNA en AMPL. Nationale vergunninghouders zijn individueel verzekerd voor wedstrijden in België waarvoor de vergunning geldig is. Zij zijn ook individueel verzekerd tijdens trainingen, zowel in België als in het buitenland, maar zonder dekking reisbijstand tenzij apart onderschreven via VLM(link is external).

Regionale vergunning

De Regionale vergunning Motorcross laat toe om deel te nemen aan regionale motorcross wedstrijden (o.a. MC Lille) erkend door Motorsport Vlaanderen en deelname aan de wedstrijden van het Vlaamse kampioenschap (Motorsport Vlaanderen) mits bijbetaling ter plaatse.

Hoe vraag je je vergunning aan?

Je vergunning aanvragen verloopt volledig digitaal via de My FMB-BMB PC toepassing(link is external). Als je al een vergunning gehad hebt in de voorgaande jaren (vanaf 2018), kan je direct inloggen en in een paar klikken je vergunning aanvragen en elektronisch betalen. Je login vergeten? Klik dan op inloggen en ‘inlog gegevens vergeten’ om ze naar jouw e-mail adres toegestuurd te krijgen.

Een nieuwe vergunninghouder? Schrijf je dan eerst in als nieuwe vergunninghouder en log daarna in om je vergunning aan te vragen.

Rijders aangesloten bij de club VLM kunnen zoals voorheen hun vergunningsaanvraag via het VLM secretariaat in orde brengen.

De app is ook beschikbaar via de app store voor Apple gebruikers.

Heb je problemen om je vergunning aan te vragen, stuur dan een mailtje naar info@motorsport.vlaanderen of contacteer je clubverantwoordelijke. Zij helpen je met veel plezier verder!

Geef een reactie

Partners

Back to top button