RecreatieToerisme

De nationale toerkalender 2023 is uit!

Ben je een motorrijder die wil genieten van een mooie rondrit in eigen land en een gezellig samenzijn onder motorrijders? Neem dan je agenda en kies uit onze 58 motortreffens ingeschreven op de BMB toerkalender 2023 ! En rij er zoveel mogelijk om je naam bovenaan te zien prijken in de klassementen van onze toeristische kampioenschappen!

Een motortreffen georganiseerd door een club aangesloten bij een van onze liga’s, Motorsport Vlaanderen of FMWB, staat garant voor een rondrit langsheen regionale bezienswaardigheden en doorheen prachtige landschappen die je kan rijden op GPS of a.h.v. een roadbook. Daarnaast kan je genieten van een hapje en een drankje aan democratische prijzen samen met talrijke fervente motorrijders.

Bovendien kunnen motorrijders in het bezit van een BMB toervergunning opnieuw genieten van een korting van 2 EUR op de inschrijvingsprijs en kunnen ze enkele dagen vooraf de rondrit op hun GPS zetten via de My FMB-BMB toepassing en zo de mogelijke wachtrij ’s ochtends vermijden.

Raadpleeg de toerkalender 2023!

Kampioenschappen

Als vergunninghouder is er niet enkel de deelname korting maar neem je dus ook deel aan de diverse kampioenschappen waarbij je op basis van je deelnames punten kan scoren als piloot, passagier én voor je club (interclub). Dankzij de inzet van diverse vrijwilligers worden de tussenstanden van de kampioenschappen nu reeds enkele dagen na elk treffen op de BMB website gepubliceerd.

De laatste kampioenschapsstanden van 2022 kan je hier raadplegen: eindstandstand Belgische toerkampioenschappen 2022.

We geven de mogelijkheid aan alle vergunninghouders 2022 om tegen uiterlijk 26 november eventuele opmerkingen te bezorgen door een mail te sturen naar touring@fmb-bmb.be zodat we de lijst van laureaten kunnen opmaken die zullen worden gehuldigd tijdens de prijsuitreiking van onze commissie voor het Motorrijden in de Vrije Tijd op zaterdag 28 januari 2023 georganiseerd door de FMWB club MC Les 4 & Co in Courrière (meer info volgt nog).

Vergunningsaanvragen 2023

De vergunningsaanvragen motorrijden in de Vrije Tijd 2023 zullen in de loop van deze week beschikbaar zijn via de My FMB-BMB toepassing. Nieuw voor 2023 is dat vergunninghouders aangesloten bij Motorsport Vlaanderen de mogelijkheid hebben de persoonlijke ongevallenverzekering die momenteel in de vergunning is inbegrepen uit te breiden naar een 24u/24u dekking (ipv enkel voor de rondrit en de heen- en terugweg naar het treffen). Deze optie zal je kunnen aanvinken bij de onderschrijving van de vergunning via My FMB-BMB. 

We zullen een bericht posten op onze Facebook pagina vanaf de vergunningsaanvragen 2023 beschikbaar zijn. Klik hier voor alle info over hoe deze vergunning aan te vragen.

Geef een reactie

Partners

Back to top button