Motorcross

De illustere 875 trophy keert dit weekend terug naar Orp!

Komend weekend wordt er opnieuw gecrosst aan de Kleine Gete in Orp met de ‘875 Trophy’ exclusief voor oldtimers. Geïnspireerd door de mythische Trophy die in 1976 op het circuit van Orp-Le-Grand werd gecreëerd, zal de nieuwe versie van deze wedstrijd op zondag worden verreden door teams van drie rijders in drie oldtimer klassen 125cc, 250cc en 500cc. Op zaterdag is er zoals gewoonlijk in Orp de FPCNA wedstrijd.

De Trophee 875 was een illustere wedstrijd die in de jaren ’70 en ’80 veel furore maakte met grote namen op de affiche. De opzet was even geniaal als eenvoudig: zet een piloot op de drie machines met een cilinderinhoud van 125, 250 en 500cc en laat zien wie de beste is.

Deze krachttoer is het werk van de club AMC Orp-Le-Grand, waar het trio enthousiastelingen Pascal Muls, Francis Stempien en Luc Maricq hun schouders onder het evenement hebben gezet samen met Paul Grenier van AMC Orp. Zij zorgen er zo voor dat na het overlijden van voorzitter, Robert Gysembergh, de toekomst van de motocross van Orp gegarandeerd wordt. 

Een aantal ex- GP rijders zullen als VIP aanwezig zijn, o.a. André Malherbe, Jean-Claude Laquaye, Yvan Van Den Broek, André Massant, André Vromans, Mark Velkeneers (die ook met nummer 104 rijdt), Jean-Paul Mingels, Robert Greisch en Guy Van Gijsegem. Wat de ingeschreven piloten betreft, die zullen talrijk zijn! Hier is alvast een voorlopige lijst: Pascal Leuret, Patrick Caps, Laurent Lacasse, Jan Blancquaert, Patrice Thioux, Stefan Slechten, Marc Velkeneers, Serge Vandersmissen, Gerald Wery, Bjorn Verdoodt (vice Europees kampioen 2022), Henri Hesboy, Christophe Lemaire (Zwitsers kampioen), Yoann Hella, Jos Claessens (Europees Kampioen Twinshocks 2022 in Zweden), Scott Geboers (Neef van Eric), Filip Van Dijck, Gilles Dejong, Eddy Nuyts, Brenda Wagemans (Recente winnares van een IMBA ronde tegen Steffi Laier), Bernard Robert, Bernard Stennier enz …..

Voor slechts 15 EUR (weekendprijs) kan je dit uniek oldtimer motocross meebeleven!

Raadpleeg de website van de organisatie: https://www.amcorp.be(link is external)

Wedstrijd info: Klik hier

Geef een reactie

Partners

Back to top button