Snelheid

6 Uren Moto Spa: de strijd om de overwinning belooft explosief te worden!

Het aftellen naar de 6 Uren Moto, op zondag 14 augustus op het circuit van Spa-Francorchamps, is begonnen! En terwijl Jumpy/DG Sport de laatste hand legt aan de organisatie, staan de teams en renners al in de startblokken. Het deelnemersveld ziet er erg goed uit… 

De strijd om het duo bestaande uit Markus Reiterberger en Kenny Foray op te volgen op de hoogste trede van het podium belooft explosief te worden. Het is in de categorie 1000 PRO dat de favoriete teams te vinden zijn, met in het bijzonder het Britse team ADSS97, dat rechtstreeks uit het FIM Endurance World Championship komt en afgelopen juni al aanwezig was bij de 24H SPA EWC Motos! De #2 Kawasaki ZX10RR zal worden bestuurd door Jonathan Railton (6e in de 6 Uren van 2021) en James Edwards (11e in de Bol d’Or van 2021), terwijl de #97 zal worden bestuurd door Craig Watson (9e in de 6 Uren van 2021), Chris Platt (6e in de 6 Uren van 2021) en Ricky Holden. Zal de ‘WK’ ervaring het verschil maken?

Tegenover deze Britse ploeg staat het #84 Bike Parts – Interbike Racing Team met de onvermijdelijke Gian Mertens en Nicky de Wit, die in augustus 2021 maar net het podium misten. De #20 HSD zou ook velen kunnen verrassen, met de Honda 1000 CBR’s toevertrouwd aan de Fransen Morgan Adele, 2de in het Franse Endurance Kampioenschap, en Kevin Roussel. De #61 Mototech GYTR ProShop, die zich moest terugtrekken uit de 24 Uren van Spa, is vast van plan om met David Drieghe, Davy Maes en Charl Van Gysel een schitterende revanche te nemen. 

Vermeldenswaard zijn ook de Poolse Flying Buffs, afkomstig uit de BMW M Cup, het Franse Starteam Racing en het Belgische Jamoto Racing Team, die al van het podium hebben geproefd in de 6 Heures Motos in de categorieën 600 Juniors en AM.

In de categorie AM zullen de winnaars van vorig jaar, het #158 HRT, opnieuw voor de titel strijden met Brecht Hollebecq, Kim Detollenaere en Ruben De Gols. #21 Alteco TD Parket, met podiumpiloten Wim Van den Bossche, Thomas Dieleman en Maikel De Block, zal ook van de partij zijn.

De Trophy-categorie is niet de best bezette, maar zal niet onopgemerkt blijven, met de bevestigde aanwezigheid van het Nederlandse Racing Team Kock, met Johnny en Marcel Kock, maar ook het Franse TeamThuyRacing, met de welbekende Natacha Remy, Gaëlle Remy en Béatrice Girard.

Een lijst die nog niet volledig is, maar die nu al een strijd belooft op alle niveaus van het klassement.

Info : www.6heuresmoto.com

Geef een reactie

Partners

Back to top button