Algemeen

FIM Europe congres verkiest Michał Sikora tot nieuwe voorzitter

De Poolse econoom en voormalig motorsporter, Michał Sikora, volgt Martin De Graaf op als FIM Europe voorzitter. De Nederlander bekleedde de functie sinds 2019 maar stelde zich niet meer herkiesbaar. Michał maakte al lange tijd deel uit van de FIM, FIM Europe en de Poolse motorsportfederatie, waar hij gedurende een lange periode verschillende functies vervulde.  

In 2004 was Michał een actief lid van de organisatie van de internationale Zes Dagen Enduro van de FIM. Hij was ook lid van de FIM Enduro-commissie voor een periode van tien jaar, van 2011 tot en met 2021. In 2008 werd Michał adjunct-directeur sport van de Poolse bond (PZM) en drie jaar later werd hij benoemd tot vicevoorzitter, terwijl hij tegelijkertijd ook voorzitter werd van de PZM sportcommissie.

M. Sikora werd bekend binnen de FIM Europe in 2010 toen hij werd verkozen tot Vice-President van de FIM Europe en de functie van penningmeester op zich nam. Zijn eerste termijn werd met nog eens vier jaar verlengd toen hij in 2014 voor beide functies werd herkozen. Op 9 september 2017 werd hij benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Poolse motorsportfederatie na het aftreden van Andrzej Witkowski.

Tijdens de Algemene Vergadering van de FIM Europe van vrijdag 1 juli werden ook acht ondervoorzitters, drie interne rekeningnazieners en vijf leden van het Judicial Panel verkozen. Het gaat om de volgende personen:

  • Ondervoorzitters: Jean Marc Desnues (FFM), Josè Ramon Garcia (RFME), Juhani Halme (SML), Manuel Marinheiro (FMP), Francesco Carmelo Mezzasalma (FMI), Nicoleta Olariu (FRM), Stijn Rentmeesters (FMB), Roy N. Wetterstad (NMF).
  • Interne auditors: Laurent Delbroek (FMB), Vadym Kopylov (FMU), Tapio Nevala (SML).
  • Leden van het Jurdical Panel: Elvio Fortuna (FMI), Piotr Piekutowski (PZM).

Geef een reactie

Partners

Back to top button