Motorcross

WK Zijspancross in Lommel op 25 en 26 juni : the place to be!

Het is drie jaar geleden dat ’s werelds beste zijspancrossers nog eens te zien waren in eigen land. In de zomer van 2019 werd er in België voor ’t laatst gezijspancrosst op het allerhoogste niveau.  In Gooik !  In 2020 was er zelfs helemaal geen WK, wegens corona.  In 2021 werd er een mini-WK verreden over vier Grand Prix, zonder België.  Ook voor 2022 stond België aanvankelijk niet op de kalender. Pas toen de WK-wedstrijd in Oekraïne van het programma  verdween, verscheen België in beeld. In allerijl sloegen de mannen van Maasland Motorsport Events de handen in mekaar samen met de VMC Sidecar-service Berlaar  en Denicol  Motor Oil, en verscheen  de Belgian Sidecars Grand Prix 2022 officieel op de FIM World Championship kalender, op 25 en 26 juni.  Voor de Maasland-equipe is het hun twintigste (!) en meteen ook  laatste zijspancross Grand Prix waar ze hun schouders onder zetten. Voor Davy Maris van VMC sidecarservice en Robin Vermeiren van Denicol Motor Oil is het hun allereerste organisatie.  Hopen maar dat zij het nu ook twintig jaar volhouden !  En dàt ligt voornamelijk in mijn, uw, onze en jullie handen. We zijn het er allemaal roerend over eens dat er iets moet gebeuren om de Belgische zijspancross de komende jaren alive and kicking te houden.  Het woord ‘samenwerking ‘ klinkt wekelijks op elke Belgische motorcross-organisatie als een klok langs de circuits.

Op 25 en 26 juni is het ‘hét’  uitgelezen moment om de daad bij het woord te voegen  !

We geven het laatste weekend van juni,  met zijn allen de mensen van Maasland Motorsport een warm afscheid, we ondersteunen de nieuwe organisatoren zodat er in de toekomst verder WK-wedstrijden in eigen land kunnen worden georganiseerd, we supporteren luidkeels voor onze Belgische rijders in het WK , of we doen gewoon zelf mee aan de nevenwedstrijd op zondag, of . . .  we genieten van twee dagen top motorsport, en vieren op vrijdagavond en zaterdagavond vrolijk mee in de feesttent,die als in de goeie tijd van weleer opnieuw voorzien is van de nodige animatie, Een wervelend feest & crossweekend dus.  Geen gemaar, geen uitvluchten, geen  excuses , gewoon met zijn allen naar Lommel om onze eigen sport – de mooiste ter wereld – volle bak te ondersteunen.  Hoe simpel kan het leven zijn ?!

Wat kost dat?

Als we vergelijken met een weekendje Rock Werchter, Graspop , een Uefa-voetbalmatch , een Formule 1 bezoekje in Francorchamps, dan is de Belgian Sidecars Grand Prix eigenlijk bijna gratis !

Een weekend ticket (NK Sidecars, WK kwalificaties op zaterdag, en Support Class sidecars , ONK Quads én WK sidecars op zondag ) kost 40 € per persoon.  Tickets in voorverkoop kosten slechts 35 €. Kom je enkel op zondag ? Dan betaal je 35 € aan de kassa, en 30 € in voorverkoop.  Kinderen komen er gratis in,  tieners van 12 tot 16 jaar betalen slechts 15 €.  (Voorverkoop tickets : surf naar sidecars.eventgoose.com)

En,o ja, kun je ook kamperen in Lommel ? Uiteraard , Er kan vanaf  vrijdagmiddag gekampeerd worden, voor de luttele prijs van 35 €  per voertuig,  voor een gans weekend . Misschien toch maar best al van ’s vrijdags afreizen . Insiders hebben ons trouwens  verteld dat er op vrijdagavond al een bijzonder gezellige avond geprogrammeerd is in de feesttent. Op zaterdagavond is er live music,met de rock coverband Prime !

Wil je de Grand Prix op iets luxueuzere wijze beleven ? Dat kan ook.  Zowel op zaterdag,als op zondag is er een VIP-formule voorzien, waarbij u van ’s morgens 11 uur tot ’s avonds,van de heerlijkste hapjes, buffetten en drank wordt voorzien, in een sfeervol kader, vlakbij de rand van het circuit, met uw neus bovenop het gebeuren.  Een zondagje Vippen kost in Lommel 125 €,  twee dagen Vippen kost 185 €.

The Belgian Sidecars Grand Prix in Lommel op 25 en 26 juni . We willen ‘m voor geen geld ter wereld missen !  U  toch ook niet ? !

Alle info op : wk-sidecars-lommel.be   of via tel. nr 0032 473 89 00 46

Tekst: Rik Claeys – www.sidecarcross.be

Geef een reactie

Partners

Back to top button