Motorcross

Eerste succesvolle organisatie van het ‘So Watts : E-Motocross’ in Cherain

Op 14 en 15 mei vond in het kader van het Waals kampioenschap Motorcross in Cherain de eerste organisatie plaats van het splinternieuwe project ‘So Watts : E-Motocross’. Dit project van de FMWB wordt georganiseerd door haar club Motodev en laat jongeren toe kennis te maken met de E-motorcross. Het is de Waalse versie van het ondertussen gekende MX4kids project van Motorsport Vlaanderen.

Op zaterdag hebben 40 rijders de elektrische motorcross machines kunnen testen. De deelnemers waren zowel jongeren die zich door de publiciteit die in de lokale scholen werd gemaakt hebben ingeschreven als kinderen van toeschouwers of broers en zussen van de ouders die aan de gewone motorcross wedstrijd deelnamen. Op zondag steeg het aantal deelnemers naar 65 waarvan voor 56 kinderen het hun eerste kennismaking met de motorcross was.

Een aantal rijders die al gewoon waren op thermische motorfietsen te rijden waren aangenaam verrast van de prestaties van de elektrische machines. De nieuwkomers waren heel tevreden en genoten van het eenvoudige gebruik. Een knop om te starten en niet nodig om te schakelen. Vele ouders vroegen nadien dan ook de nodige inlichtingen om aan de volgende edities deel te nemen en/of om hun kind te kunnen inschrijven voor andere stages.

Motodev kon gebruik maken van KTM E-free ride machines, een KTM SX E, een Husqvarna EE en een Torrot (10 duim wielen).

De volgende edities van het ‘So Watts : E-Motocross’ project vinden plaats op volgende data:

 – 6 en 7 augustus Warsage

– 14 en 15 augustus La Chinelle

– 1 en 2 oktober Baisieux

Er zullen zeker nog 2 extra data worden toegevoegd aan het programma.

Meer info via www.fmwb.be(link is external)

Geef een reactie

Partners

Back to top button