Snelheid

BeNelux trophy in Hengelo, Vincent Lonbois heerst in de SBK, Jorn Hamberg in de SSP

Vincent Lonbois is helemaal terug-van-weggeweest en met opnieuw een dubbele zege gaat hij met het maximum van de punten stevig aan de leiding. ‘En passant’ won hij ook nog twee races voor de IRRC SBK. Vier starts, vier zeges. Hij was daarmee bij de SBK’s, de koning van de Varsselring.

Zijn grootste belager in de Benelux Trophy, Yan Ancia, kende koppelingsproblemen op zaterdag en stond zo slechts als negende op de grid. De Limburger weerde zich als een duivel in een wijwatervat en reed naar een twee-drie. In de herneming moest hij wel de Nederlandse thuisrijder Davy Thoonen laten voorgaan. Laurent Hoffmann die al jaren hoge ogen gooit in het racen op stratencircuits zag een baalweekend voorbij komen, met een val vroeg op zaterdag in de kwalificaties bij het aanremmen voor de chicane in de Kloosterbocht. Met rugpijn kwam Hoffmann het ganse weekend niet echt in zijn beste doen. Thijs Peeters, Marcel Zuurbier en Koen Brusten scoorden vlotjes punten en kijken nu op naar de tweede stek in de tussenstand van Ancia.

Supersport

Thuisrijder Jorn Hamberg van Performance Racing Team Achterhoek en regerend Benelux Trophy kampioen bij de 600cc, deed afgelopen weekend bij de SSP’s hetzelfde wat Lonbois hem voordeed bij de SBK’s, tweemaal de IRRC klasse winnen en tweemaal de Benelux Trophy winnen. Grote feestvreugde bij het talrijk opgekomen publiek in de tent van Performence. Hij was al ruim de snelste in de kwalificaties en wat zijn teammaatje, Ilja Caljouw, en vooral ook IRRC SSP rijders Marek Cerveny en Petr Najman probeerden, eens Hamberg zijn duivels had ontbonden, werd de rest van de concurrentie op afstand gereden.

Zowel tijdens race1 op zaterdag, als in race2 op zondag. Tweemaal mocht Caljouw zich runner-up noemen en maakte zo het feestje in de streek van ‘Normaal’ kompleet. Eenmaal Cerveny en eenmaal Najman mochten ook op het erebordes. Weinig Belgische SSP rijders met alleen Greg Botty, Bjorn Depret en Jonathan Lesceux. Elias Van Roekel van Team Van Oyen gaat na twee weekenden aan de leiding, ook al omdat de besten van Croix niet in Hengelo startten.

Meer tekst en foto’s op de Facebook pagina van de BeNeLux Trophy

Geef een reactie

Partners

Back to top button