Algemeen

De BMB Sportkalender 2022 is er!

De voorbereidingen van het sportseizoen 2022 zijn in een laatste fase gekomen. Het kalendercomité heeft de BMB sportkalender 2022 opgesteld. Dankzij de inzet van onze clubs en de samenwerking met onze buren uit Nederland, Frankrijk en Duitsland, kunnen we een gevarieerde kalender aan de rijders voorstellen.

Er worden volgend jaar maar liefst 7 wedstrijden van het Wereld- of Europees kampioenschap gepland met het WK Endurance in Spa-Francorchamps, de Supermoto der Naties in Mettet en de EX-bike World Cup in Lille als nieuwkomers en de terugkeer van het WK Trial in Comblain-au-Pont. GP Limburg organiseert opnieuw het Europees kampioenschap Motorcross EMX 65cc & EMX 85cc alsook het Wereldkampioenschap MXGP/MX2 en EMX125 en EMX250 in Lommel. De FIM Europe vintage Endurance Cup zal in 2022 niet in het kader van de Bikers’ Classic plaatsvinden maar wel in het voorprogramma van het WK Endurance in Spa-Francorchamps.

Motorcross

De motorcross kalender bestaat uit 32 wedstrijden waarvan 27 organisaties tellende voor het Vlaams kampioenschap. Er zullen in de loop van de maand december nog ongeveer 6 wedstrijden worden geselecteerd die zullen meetellen voor het Belgisch kampioenschap. Op 1 mei organiseert GP Limburg het Europees kampioenschap EMX65cc en EMX85cc en op 24 juli de Grote Prijs van België in Lommel. Op 28 augustus organiseert AMC Orp haar vroegere trofee 875 maar dan exclusief voorbehouden voor oldtimers.  Op 1 en 2 oktober is er de Coupe de l’Avenir in Baisieux en de week nadien de Team trofee in St. Huibrechts-Lille als afsluiter van het seizoen.

Snelheid

Het snelheidsseizoen wordt geopend met een vrije trainingsdag in Mettet op 26 maart gevolgd door op dit ogenblik 15 wedstrijden van het Belgisch kampioenschap en/of de BeNeLux trophy. Een gedetailleerde kalender met de klassen per wedstrijd volgt later. Hoogtepunt van het seizoen is ongetwijfeld de 24 uren van Spa-Francorchamps op 4 en 5 juni.

Classic Bike

De traditionele wedstrijden in Chimay en Gedinne zijn samen met de Biker’s Classic in Spa-Francorchamps opnieuw de hoogtepunten van het Classic Bike seizoen 2022. Endurance liefhebbers kunnen hun hartje ophalen in Mettet en Chimay en tijdens de vintage Endurance Cup in het voorprogramma van het WK Endurance in Spa-Francorchamps.

Supermoto

Het karting circuit van Spa-Francorchamps zal in 2022 het Belgisch Kampioenschap supermoto openen op 9 en 10 april. De BK wedstrijd van Mettet verschuift naar 29 juli daags voor de Supermoto der Naties, het hoogtepunt van het supermoto seizoen 2022 dat traditioneel wordt afgesloten met de Superbiker.

Enduro

De eerste enduro wedstrijd in het Nederlandse Holten  is voorbehouden aan de categorie Inters. Alle overige 11 wedstrijden, waaronder 4 in Noord-Frankrijk, tellen mee voor het Belgisch Kampioenschap in alle klassen.

Trial

Er worden momenteel 9 BK wedstrijden voorzien naast het WK in Comblain-au-Pont op 3 juli.

Belgian Endurance-cross

De nieuwe club, MX Stadium start het BEX seizoen met een nieuwe organisatie in Antoing. . De 12 uren van La Chinelle blijft uiteraard het hoogtepunt van het seizoen. Er zal nog een bijkomende wedstrijd in Noord-Frankrijk worden toegevoegd.

Speedway

SpeedwayClub Helzold keert terug met 3 speedway wedstrijden waarbij telkens op zaterdag vrije trainingen en testsessies voorzien worden.

BMB E-bike Challenge

De kalender van de BMB E-bike challenge zal later worden bekendgemaakt na een vergadering met de organisatoren. Nieuw is de FIM EX-bike World Cup wedstrijd op 27/28/8 op de Breugelheide in Lille. Meer info over dit bijzondere evenement volgt later.

Covid19

We hebben uiteraard geen glazen bol en kunnen enkel maar hopen dat de gezondheidscrisis in 2022 onder controle geraakt zodat alle wedstrijden kunnen plaatsvinden. Laten we ons allemaal strikt aan de overheidsmaatregelen houden zodat het seizoen 2022 een goede start kan nemen!

Raadpleeg de: sportkalender 2022

Partners

Back to top button