Motorcross

Jago Geerts zegeviert in Mantova

Na de Nederlandse (Oss) en Belgische MXGP (Lommel) wist Jago Geerts in Mantova zijn derde GP zege MX2 van het seizoen 2021 te winnen. De Balenaar (2+1 in de reeksen) pakte evenveel punten als zijn Monster Energy Yamaha Factory teammaat Maxime Renaux (1+2), maar ging met de eindzege aan de haal op basis van een betere tweede reeks.

In de WK-stand volgt de Balenaar nu op 7 punten van de Fransman Tom Vialle, die tweede staat. Maxime Renaux kroonde zich vorige week al tot wereldkampioen. De laatste GP vindt woensdag a.s. ook in Mantova plaats.

“Eerste en tweede plaats. Ik ben een gelukkig en fier man”, glunderde teambaas Hans Corvers. “Nog één GP te gaan, woensdag. Mijn droom? Jago wint beide reeksen en Maxime eindigt twee keer tweede. Dat zou betekenen dat we de GP-zege pakken, naast de wereldtitel ook de tweede plek veroveren in het WK en dat we met de constructeurstitel aan de haal gaan.”

#93 Jago Geerts
“Eindelijk nog eens een overwinning. Na drie maanden wachten. Dat is lang geleden. Te lang geleden. Dit doet deugd, vooral na al die pech van vorige week. Ik had al de snelheid om sommige van de vorige GP’s te winnen, maar telkens liep er wel iets mis. Nu is het dus eindelijk nog eens raak. Deze baan ligt mij en mijn Yamaha wel. De tweede reeks was geweldig, met Maxime constant in mijn wiel. Eerste en tweede plaats: een mooie dag voor Yamaha. Ik kijk al uit naar woensdag. Mijn doel? Eerst en vooral: opnieuw voor de GP-winst gaat. Als ik daarin slaag, is de kans reëel dat ik ook de kloof op Vialle kan dichten.”

Info: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

Partners

Back to top button