Motorcross

Italië wint MXON, Belgisch jeugdteam knap zesde!

Voor de derde keer ooit en voor de eerste keer sinds 2002 hebben de Italianen de MX of Nations gewonnen! In een regelrechte thriller versloeg het thuisland nipt titelverdedigers Nederland. Ondanks alweer een ijzersterke Jeffrey Herlings.

Voor de Belgen begon de finale in eerste instantie positief want zowel Genot als Van Doninck zaten aanvankelijk in de top-15. Liam Everts, de benjamin van het Belgische team had de eerste manche afgesloten als zesde MX2 rijder. In de tweede deed de KTM rijder nog beter. Hij eindigde in het wiel van veteraan Shaun Simpson en was vierde in de MX2. Van een sterk Nations debuut gesproken!

Na 2 reeksen stond het Belgische team op een 2de plaats!

Door een vroege val in de laatste reeks van Brent kwam de podiumdroom van Team Belgium echter op losse schroeven te staan. Tot overmaat van ramp liep het even later fout voor Genot die was aangereden waarbij de koppelingshendel beschadigd werd. Over en out dus voor de rijders van teammanager Johan Boonen. Het Belgisch team eindigde uiteindelijk op een verdienstelijke 6de plaats.

Toch mogen we positief terugblikken op deze MX der Naties editie. Onze jonge garde reed mee voorin en zonder pech in de laatste reeks zat er zelfs een podiumplaats in. Liam Everts kreeg dankzij zijn 4de plaats overall in de MX2 klasse de Ricky Carmichael prijs als jong talent! Proficiat Liamski!

We geven nog mee dat de Antonio Cairoli de 'life time award' ontving voor zijn ongelofelijke carrière met 9 wereldtitels. Hij stopt met crossen eind dit jaar.

De MX der Naties zal in 2022 worden verreden in het Amerikaanse Red Bud, maar dan opnieuw op het einde van het MXGP seizoen.

Raadpleeg ook de reportage op Sportweekend (VRT) van zondag 26 september. Ondanks het WK Wielrennen zond de VRT toch een ploeg naar Mantova om onze Belgen te volgen. Klik hier 

Partners

Back to top button