Motorcross

Voorbereiding finale Belgisch kampioenschap Motorcross in Nismes

Op dinsdag 31 augustus vond er op het motorcross circuit Saint-Joseph in Nismes een inspectie en overleg plaats ter voorbereiding van de finale van het Belgisch kampioenschap Motorcross op 16 en 17 oktober. De BMB wedstrijd wordt georganiseerd door de FMWB club AMC Eau Noire Nismes in samenwerking met de bij Motorsport Vlaanderen aangesloten club, VLM en de FMWB club FPCNA. De VLM zal er aanwezig zijn met hun gebruikelijke diensten en omdat het de eerste keer zal zijn dat zij in Nismes te gast zijn werden tijdens deze inspectie de nodige praktische afspraken gemaakt.

De BMB werd vertegenwoordigd door Secretaris-Generaal Stijn Rentmeesters, de VLM door voorzitter Eddy Houtmeyers en koersdirecteur Peter Iven en AMC Eau Noire Nismes door voorzitter Claude Danis.

Koersdirecteur en ex-GP rijder Peter Iven had nog veel goede herinneringen aan zijn deelnames in Nismes. Eddy, die de eerste keer in Nismes aanwezig was, was positief verrast bij het zien van dit spectaculaire circuit dat in 1997 het decor was voor de Motorcross der Naties waar het Belgisch team voor meer dan 20.000 toeschouwers de eindzege wist te behalen. Voor onze vergunninghouders aangesloten bij VLM zal het een aangename afwisseling zijn om eens op een dergelijk heuvelachtig parkoers te kunnen rijden. Peter Iven wees erop dat hoewel het circuit erg spectaculair oogt, het zeker voor alle niveaus vlot haalbaar is. Voor de kids (animatie 50cc en 65cc) zal er een aangepast korter tracé worden gevolgd.

Afspraak voor alle motocross liefhebbers op 16 en 17 oktober in Nismes!

We vonden nog een paar video’s terug beschikbaar op youtube van vorige organisaties:

– Motorcross der Naties 1997

– Coupe de l’Avenir 2012

Partners

Back to top button