E-bike

BMB E-bike challenge: info en inschrijvingen Oostende en Bergen

Na in 2019 gestart te zijn met een aantal test events en er in 2020 door de pandemie slechts 1 wedstrijd (Vitrival) is kunnen doorgaan, zal het seizoen 2021 de echte start betekenen van de BMB E-bike challenge. Een boomende E-mountainbike markt en 7 kwalitatieve wedstrijden van begin juli tot half november zouden voor 2021 de echte doorbraak moeten betekenen voor deze nog jonge en duurzame motorsportdiscpline.

Na Oostende (4 juli) heeft nu ook de organisator van de tweede manche in Bergen (Mons) de week nadien op 11 juli zijn wedstrijdformule bekendgemaakt. De wedstrijd in Bergen zal verreden worden volgens een enduro formule met een verbindingsparkoers over 5 km en 4 speciale, gechronometreerde etappes verspreid over het traject. Er zullen 6 ronden moeten worden afgelegd en hiervoor krijgt elke deelnemer maximum 3 uren tijd. De eerste start is voorzien vanop de teril van Ciply om 13 uur en de deelnemers vertrekken om de 2 minuten. Het eindklassement wordt opgemaakt door het optellen van de tijden gerealiseerd tijdens de 24 passages (4 x 6) van de gechronometreerde speciale etappes, gecumuleerd met de eventuele laattijdige aankomst (indien aankomst na 3 uren wedstrijdtijd). De deelnemer die op het einde van de wedstrijd de laagste gecumuleerde tijd heeft behaald zal de hoogste trede van het podium mogen betreden!

Ook in Bergen worden er 3 klassen voorzien (tot 25 km/u, + 25 km/ en proto) maar enkel de tot 25 km/u en +25 km/u tellen mee voor de BMB E-bike challenge 2021. Opgelet, omdat een deel van het traject in Bergen over de openbare weg verloopt, moeten alle E-mountainbikes wettelijk in orde zijn om op de openbare weg te rijden! Dit is niet het geval in Oostende waar het parkoers volledig in het sportpark De Schorre werd uitgetekend.

Toegankelijk voor iedereen!

We wijzen er nog eens op dat alle BMB sportvergunninghouders met hun vergunning aan alle E-bike wedstrijden kunnen deelnemen. Meer en meer motorsporters hebben tegenwoordig een E-mountainbike en deze wedstrijden zijn dan zowel een mooie afwisseling met de gewone motorsport wedstrijden als een goede voorbereiding! Rijders zonder vergunning kunnen deelnemen met ofwel een E-bike jaarvergunning of dagvergunning aan democratische tarief. De deelname aan de wedstrijden is ofwel gratis (Bergen) ofwel voor een beperkt inschrijvingsbedrag (Oostende: 10 EUR).

Op dit ogenblik zijn de inschrijvingen voor de wedstrijden in Oostende en Bergen geopend.

Raadpleeg hierna:

 

 

Partners

Back to top button