Snelheid

Schrijf je in voor de snelheidswedstrijden in Zolder en Nurburgring

We trekken nu ook het seizoen snelheid op gang met de openingswedstrijd op zaterdag 19 juni in Zolder. Het circuit van Terlaemen zal het decor zijn van de eerste manche van de BeNeLux Trophy Supersport 300, Supersport en Superbike alsook de opening van het Belgisch Kampioenschap Belgian Supersport 300, Belgian Supersport, Belgian Superbike, Belgian Supertwin en Belgian Stocktwin. Ook de Vlaamse sprint kampioenschappen van Motorsport Vlaanderen kennen er hun seizoensstart.

Het wedstrijdprogramma (BK en BeNeLux trophy) zal er als volgt uitzien:

 • – 2 kwalificatietrainingen van 20 min en 2 races van 20 min waarbij de klassen Supersport 300, Supertwin en Stocktwin samenrijden
 • – 2 kwalificatietrainingen van 20 min en 2 races van 20 min waarbij de klassen Supersport en Superbike samenrijden

De inschrijvingen dienen als volgt te gebeuren:

 • – Supersport & Superbike: inschrijvingen via de organisatie. Klik hier.
 • – SuperTwin & Stocktwin: inschrijvingen via https://www.belgiantwintrophy.be/
 • – Supersport 300: via het inschrijvingsformulier op de BMB website

We wachten momenteel nog op de laatste Covid19 protocollen van toepassing in Zolder en zullen hierover nog communiceren vanaf we over alle nodige inlichtingen beschikken.

02-03-04/07 Nurburgring 

Op 2, 3 en 4 juli vindt al de tweede wedstrijd plaats op het Duitse circuit van de Nurburgring. Deze wedstrijd telt mee voor de BeNeLux Trophy Supersport 300, Supersport en Superbike, het Belgisch Kampioenschap Belgian Supersport 300, Belgian Supersport, Belgian Superbike, Belgian Supertwin,  Belgian Stocktwin en het Belgisch kampioenschap Zijspannen (F1 en F2).

Op vrijdag 2 juli zijn er vrij rijden sessies waarvoor er apart rechtstreeks bij de Duitse organisatie (Dortmunder MS) dient te worden ingeschreven. Klik hier. Verder bestaat het programma uit:

 • – 2 kwalificatietrainingen van 20 min op zaterdag en 2 races van 17 min + 1 ronde  op zondag waarbij de klassen Supersport 300, Supertwin en Stocktwin samenrijden
 • – 2 kwalificatietrainingen van 20 min op zaterdag en 2 races van 17 min + 1 ronde op zondag waarbij de klassen Supersport en Superbike samenrijden
 • – 1 kwalificatietraining en 2 wedstrijden Zijspannen

De inschrijvingen dienen als volgt te gebeuren:

 • – Supersport / Superbike / Supersport 300 via het inschrijvingsformulier op de BMB website
 • – SuperTwin & Stocktwin: inschrijvingen via https://www.belgiantwintrophy.be/
 • – Zijspannen: inschrijvingen via http://www.sidecar-trophy.de/

Ook hier wachten we nog op de specifieke Covid maatregelen. Hou ook rekening met de reisbeperkingen die regelmatig kunnen wijzigen. Raadpleeg de website https://diplomatie.belgium.be/nl voor de laatste stand van zaken.

Hopelijk blijven de corona cijfers de goede richting uitgaan en kunnen we weldra weer genieten van een mooi race seizoen!

Raadpleeg hierna:

– Wedstrijdinfo Zolder 19/06

– Wedstrijdinfo Nurburgring 2-3-4/07

 

 

 

Partners

Back to top button