Algemeen

In memoriam : Francis Ruth

Tot onze spijt moeten we het overlijden melden van Dhr. Francis Ruth, gestorven op 84-jarige leeftijd na een slepende ziekte.  Voor iedereen die het geluk heeft gehad hem te hebben gekend, was Francis al tientallen jaren een overtuigde BMB’er. Hij was nog steeds actief als voorzitter van de provinciale afdeling Luxemburg, waarbij hij ernaar streefde zijn passie voor motorfietsen en de waarden van de BMB en de FMWB over te dragen naar de nieuwe generaties. Hij heeft een indrukwekkende carrière gehad binnen de Belgische en internationale organen van de motorsport en meer in het bijzonder in de trial discipline.

Hij was jarenlang actief in de motorsport wereld als organisator, als lid van de Nationale Sportcommissie, als lid van de werkgroep Trial, als koersdirecteur trial, zowel op nationaal niveau (BMB) maar ook op wereldniveau (FIM), waar hij dienst deed tijdens verschillende WK wedstrijden. Francis was ook jarenlang manager van ons nationale trial team.

Francis was een echte voorstander van de federale en regionale waarden van de motorsport en was jarenlang plaatsvervangend bestuurder van de BMB en effectief bestuurslid van de FMWB.

Zijn passie, zijn anekdotes, zijn ervaring, zijn advies en zijn sereniteit zullen zeer gemist worden.

Persoonlijk zal ik nooit de momenten vergeten die ik in zijn gezelschap doorbracht tijdens mijn eerste vergaderingen van de Raad van Bestuur van de FMWB, noch onze gesprekken tijdens de jaarlijkse algemene vergaderingen van de provinciale afdeling van Luxemburg.

De BMB, de FMWB en Motorsport Vlaanderen betuigen samen hun oprechte deelneming aan de familie en vrienden van Francis.

Rust zacht Francis en, in naam van de motorsport, bedankt voor alles!

Didier Frérot
Eerste Ondervoorzitter BMB
Voorzitter FMWB

Partners

Back to top button