Snelheid

17de editie Rac Trophy en 11de editie van de 4 heures de liège Classics uitgesteld

De Raad van bestuur van A.M.C. RAC JUNIOR LIEGE v.z.w. heeft op 16 april via videoconferentie vergaderd. Het bestuur stelde vast dat de pandemie in België, Europa en de rest van de wereld nog steeds een grote impact heeft op het dagelijkse leven. De situatie is nog steeds erg zorgwekkend in België, ondermeer door het hoge aantal bezette bedden op intensieve zorgen, wat de organisatie van de zorg voor patiënten die niet aan covid 19 lijden ernstig hindert.

In de buurlanden gelden nog steeds aanzienlijke beperkingen voor reizen naar het buitenland. In België en in de Franse gemeenschap is de organisatie van sportwedstrijden voor niet-professionele sporters momenteel nog steeds verboden.

De organisatie van een evenement als de RAC TROPHY brengt het risico met zich mee dat gewonde rijders moeten worden opgenomen op de spoeddiensten en de intensieve zorgen van de al zwaar overbelaste ziekenhuizen.

Bovendien moet er gedurende twee dagen een beroep worden gedaan op een medische interventiedienst waarbij drie spoedartsen en ander medisch personeel worden gemobiliseerd naar wie al meer dan een jaar te veel vraag is.

Indien wedstrijden voor niet-professionele sporters alsnog eind mei zouden worden toegelaten, zullen de Covid 19-protocollen die moeten worden gerespecteerd en gehandhaafd zeer restrictief zijn. Er zullen hiervoor extra vrijwillige medewerkers moeten worden ingezet terwijl het al zeer moeilijk, zo niet onmogelijk is, om voldoende vrijwilligers te rekruteren voor een evenement in tijden zonder de pandemie.

Daarom heeft de Raad van Bestuur van A.M.C. RAC JUNIOR LIEGE dan ook met spijt beslist dat het, vooral uit bezorgdheid en respect voor het verplegend personeel, noodzakelijk is om de organisatie van de 17e editie van de RAC TROPHY en de 11e editie van de 4 HOURS DE LIEGE Classics uit te stellen naar zaterdag 28 en zondag 29 mei 2022, onder voorbehoud van beschikbaarheid van het circuit van Mettet.

We kijken ernaar uit jullie daar volgend jaar te mogen verwelkomen.

Persbericht: A.M.C. RAC JUNIOR LIEGE v.z.w.

Partners

Back to top button