Motorcross

Wijzigingen BMB motorcross kalender 2021

Als gevolg van de nieuwe MXGP kalender 2021 waarbij de finale van het Europees kampioenschap EMX65cc / EMX85cc gepland staat op 18 en 19 september in Sardinië, is MX Hauts-Pays genoodzaakt om ook de datum van de Coupe de l'Avenir in Baisieux te verplaatsen. Deze internationaal bekende landenwedstrijd voor jongeren zal nu een week later plaatsvinden, op 25 en 26 september. De op deze datum voorziene wedstrijd georganiseerd door de VLM club in Reet zal dan niet meetellen voor het Belgisch kampioenschap, wel voor het Vlaams kampioenschap. De wedstrijd in Broechem op 18 en 19 september werd als vervanger op de kalender van het Belgisch kampioenschap toegevoegd.

Gezien de nog onduidelijke situatie over de organisatie mogelijkheden in de maand mei, hebben VLM en Motorsport Vlaanderen besloten om de start van het motorcross seizoen te verschuiven naar juni. De wedstrijden georganiseerd door VLM in Lille (5 en 6 juni), Retie (10 en 11 juli) en Lummen (2 en 3 oktober) werden toegevoegd op de BMB motorcross kalender. Het Belgisch kampioenschap zal hierdoor worden verreden over 15 wedstrijden. Enkel rijders in het bezit van een BMB Europe Open vergunning en een nationale vergunning motorcross kunnen BK punten scoren. Rijders die een nationale of regionale vergunning van Motorsport Vlaanderen hebben bekomen punten voor het Vlaamse kampioenschap. Ook rijders die een BMB Europe Open vergunning hebben afgeleverd door Motorsport Vlaanderen krijgen punten voor het Vlaams kampioenschap, kortom alle motorcross piloten van Motorsport Vlaanderen.

Momenteel zijn er 2 wedstrijden voor het BK zijspannen voorzien (18 juli Wachtebeke en 8 augustus Rijkevorsel) maar er wordt nog gezocht naar bijkomende organisaties.

Raadpleeg de update BMB motorcross kalender 2021

Partners

Back to top button