Motorcross

Motocross Junior days gaan van start op 8 april in Lille, schrijf je nu in!

Ook dit jaar organiseert de Belgische Motorrijdersbond (BMB) in samenwerking met KTM, Husqvarna en Gas Gas Belgium de Motocross Junior Days! Iedereen in het bezit van een KTM, Husqvarna of Gas Gas 65cc of 85cc crossmotor kan zich inschrijven voor de jeugdstage dagen onder leiding van BMB jeugdcoach Yves Devlaminck en begeleid door nog andere ervaren lesgevers. Er worden dit jaar 4 stages voorzien te beginnen op donderdag 8 april in Lille. 

Opgelet omwille van de corona regels vragen we jullie extra aandacht voor volgende punten:  de inschrijvingen voor de eerste stagedag in Lille worden afgesloten op 5 april of vroeger indien het maximum aantal van 40 deelnemers werd bereikt. Wees er dus snel bij want deze stagedagen hebben elk jaar veel succes! Dit jaar dient ook het inschrijvingsgeld voor niet-BMB vergunninghouders (15 EUR) vooraf te worden betaald via bankoverschrijving. Inschrijvingen en betalingen ter plaatse zullen dus NIET mogelijk zijn. Bedankt voor jullie begrip hiervoor! De nationale en regionale vergunninghouders van VLM/JMS en MC Lille kunnen ook gratis deelnemen. Elke rijder mag maximaal van1 begeleider vergezeld zijn (naam en GSM nummer te vermelden op het inschrijvingsformulier)

Diverse monitoren zullen hun ervaring en expertise delen met alle deelnemers. De stage dagen zijn toegankelijk voor zowel beginnende rijders als meer ervaren rijders. Er zal gewerkt worden met verschillende groepen per niveau. De rijders die aan de vier stage dagen deelnemen, krijgen bovendien een mooi cadeaupakket van KTM/Husqvarna/Gas Gas met waardebonnen, motorolie, enz.

Deelname – vergunningen

De deelname is volledig gratis voor de BMB vergunninghouders (sportcompetitie, trainingsvergunningen (jaar en dag), vergunninghouders VLM/JMS en MC Lille )! Rijders die een motorcross vergunning 2021 hebben bij de motorcross bonden MCLB/VJMO, VMCF, AMPL en FPCNA kunnen met hun vergunning deelnemen voor een kleine bijdrage van 15 EUR per stage.

Rijders die geen geldige vergunning hebben zullen ook kunnen deelnemen mits het onderschrijven van een BMB trainingsvergunning. Ze krijgen echter de kost ervan volledig gecompenseerd door KTM/Husqvarna / Gas Gas waardebonnen. Met deze trainingsvergunning zullen zij bovendien een volledig jaar verzekerd kunnen trainen!  Het zal ook mogelijk zijn deze per stagedag te onderschrijven (vergunning 1 manifestatie) maar dit dient vooraf te gebeuren, minstens 3 dagen voor de stagedag, via onze digitale toepassing My FMB-BMB. Klik hier voor alle info en aanvragen van de BMB trainingsvergunning.

Praktische info:

Data & plaatsen:

 • Donderdag 8 april: Lille (info en inschrijvingen: klik hier)
 • Donderdag 22 juli Hélécine
 • Donderdag 26 augustus: Genk
 • Donderdag 4 november: plaats nog te bepalen (herfstvakantie)

Opgelet, de stagedag in Lille start met een mountainbike training in de voormiddag en de motorsessies in de namiddag. De deelnemers moeten dus ook hun eigen mountainbike meenemen! De ingeschreven rijders zullen het programma nog per mail ontvangen. Wegens de corona maatregelen is het dragen van een mondmasker verplicht tijdens de briefing, is de kantine gesloten en is er geen mogelijkheid tot camping.

Voor wie?:
 • BMB Vergunninghouders Europe Open 65cc en jeugd
 • BMB vergunninghouders nationaal & regionaal Motorsport Vlaanderen 65cc / 85cc (VLM/JMS, MC Lille)
 • BMB Trainingvergunninghouders Off-road
 • Vergunninghouders MCLB/VJMO, VMCF, AMPL en FPCNA
 • Niet vergunninghouders (trainingsvergunning 1 manifestatie te onderschrijven, klik hier)
 • Alle rijders moeten in het bezit zijn van een KTM, Husqvarna of Gas Gas machine. Andere merken worden niet toegelaten.
 • Buitenlandse rijders worden niet toegelaten in Lille

Kostprijs:

 • BMB Vergunninghouders 65cc,  jeugd, VLM/JMS, MC Lille vergunninghouders en BMB trainingsvergunninghouders (dag en jaar) : GRATIS! (dagvergunning te onderschrijven via de BMB toepassing (http://fmb-bmb.magelan.be/)
 • Vergunninghouders andere bonden: 15 EUR

De betaling dient dit jaar verplicht vooraf te gebeuren voor de afsluiting van de inschrijvingen.

Hoe inschrijven?:

Er dient vooraf te worden ingeschreven per stagedag via het elektronisch inschrijvingsformulier (voor elke stagedag apart). Voor de stage in Lille op 8 april, klik hier. De inschrijvingsformulieren voor de andere stagedagen zullen later worden gepubliceeerd. Het inschrijvingsgeld dient vooraf te worden betaald op het BMB rekeningnummer vermeld op het inschrijvingsformulier.

Je dient je eerst te registreren om toegang te hebben tot het formulier. Als je je vorig jaar al geregistreerd hebt, kan je inloggen met je gegevens van vorig jaar. Meer uitleg over hoe inschrijven; klik hier.

 

 

Partners

Back to top button