Snelheid

De 6 Heures Moto 2021 vervroegd naar zaterdag 14 augustus

Ze waren initieel voorzien op zondag 15 augustus, de 6 Heures Moto 2021. Maar de datum wordt een beetje vervroegd. Het is namelijk de dag ervoor, zaterdag 14 augustus, dat deze wedstrijd die door DG Sport wordt georganiseerd uiteindelijk zal plaatsvinden…

" Wedstrijden van een dergelijke omvang organiseren op het Circuit van Spa-Francorchamps blijft een privilege… maar we moeten ook rekening houden met de internationale kalenders ", legt Florian Jupsin, Bike Manager bij DG Sport uit. " Zo wordt er op 15 augustus een internationaal evenement georganiseerd door het circuit. Met de nakende terugkeer van het Wereldkampioenschap Endurance Moto FIM naar het circuit van Spa, was de 6 Heures Moto annuleren dan ook geen optie. We hebben ze dus een dagje vervroegd ; en zoals gewoonlijk zullen de kwalificaties en de wedstrijd op dezelfde dag plaatsvinden, zaterdag 14 augustus dus."

Dat betekent ook dat de Parade van de 6 Heures Moto in het centrum van Spa niet zal plaatsvinden op zaterdagavond 14 augustus, maar op vrijdag de 13de. Wat fundamenteel niet veel verandert, misschien enkel voor de bijgelovigen.
De twee dagen voor de 6 Heures Moto, donderdag 12 en vrijdag 13 augustus, blijven behouden voor vrije trainingssessies. Zo krijgt iedereen de kans om alle vijsjes af te regelen en zich goed voor te bereiden voor de wedstrijd van zaterdag.

Ter herinnering, info en inschrijvingen zijn terug te vinden op de nieuwe website www.6heuresmoto.com. Je hoeft enkel nog de datum aan te passen in je agenda. En dan volle gas !

Partners

Back to top button