Trial

Trial nieuws: update reglement, nieuwe wedstrijden en E-trial kids initiatie

De werkgroep trial heeft op vraag van een aantal organisatoren nog een aantal bijkomende wijzigingen aan het sport reglement trial 2021 aangebracht. De belangrijkste wijziging is het nieuwe uurschema. De wedstrijden zullen later van start gaan als voorheen. Alle jaarvergunninghouders zullen verplicht vooraf moeten inschrijven via de BMB website tegen dondernacht voor de wedstrijd (inschrijving en betaling) en krijgen dan ten laatste daags voor de wedstrijd hun startuur via e-mail toegestuurd.

De technische controles starten vanaf 9u00 (met prioriteit voor de categorie Inters), de inschrijvingen vanaf 9u10 en de eerste start wordt voorzien om 10u00 in volgende volgorde Classic – debutanten – beloften – randonneurs – gentlemen – juniors – seniors – nationalen – inters. De piloten van de categorie Inters kunnen de verkenning van de zones aanvatten vanaf 9u30. De piloten van de andere categorieën kunnen, in tegenstelling tot de Inters, tijdens de wedstrijd de zones verkennen.

Nieuwe wedstrijden

De volgende wedstrijden in het noorden van Frankrijk werden, onder voorbehoud van eventuele reisbeperkingen, aan de BMB kalender van het Belgisch Kampioenschap trial toegevoegd: 4/07 Monthermé en 24/10 Vertus. De mogelijkheid om nog een nieuwe wedstrijd in Chimay toe te voegen wordt momenteel onderzocht. Meer info volgt later.

E-trial kids initiatie

De organisatoren zullen de mogelijkheid hebbben om in het kader van hun wedstrijd een initiatie voor kinderen met elektrische motorfietsen te voorzien. Deze initiaties zullen begeleid worden door erkende monitoren. De deelname zal gratis zijn, enkel dient er vooraf een vergunning van 15 EUR per initiatie te worden onderschreven via de My FMB-BMB toepassing. R. Dison MC liet al weten dat er een initiatie zal worden voorzien tijdens de trial wedstrijd in Bilstain op 11 april. 

Raadpleeg hierna:

– Update BMB reglement Trial 2021

– Update BMB kalender Trial 2021

 

 

Partners

Back to top button