Algemeen

Eerste digitale FIM algemene vergadering

De bij de FIM aangesloten nationale bonden namen deel aan de allereerste digitale editie van de Algemene Vergadering van de FIM, uitgezonden vanuit Genève (Zwitserland) op 29 en 30 januari als onderdeel van de FIM Familieweek.

De afgevaardigden van de bonden hebben Ignacio Verneda (RFME – Spanje) herkozen als FIM Deputy President. Er werden twee nieuwe bestuursleden gekozen, Håkan Leeman (SVEMO – Zweden) en  Abdulrahman Al Mannai, (QMMF – Qatar).

De Algemene Vergadering besliste de creatie van de nieuwe FIM MiniGP World Series, de FIM Vintage Motocross World Cup, de FIM Vintage Trial Trophy, de FIM Veteran Bajas Trophy, de FIM Sand Race World Cup, de FIM Vintage Enduro World Cup en het FIM Hard Enduro World Championship. De FIM Enduro Women World Cup werd omgevormd naar een Wereldkampioenschap.

Het contract met WESS Promotion GmbH werd ondertekend en de FIM en WESS zullen hun krachten bundelen om samen het FIM Hard Enduro Wereldkampioenschap te lanceren in 2021. De e-sport Working Group presenteerde haar eerste rapport.

Er werd een nieuwe FIM-website gelanceerd : www.FIM-moto.com die de FIM-Live & FIM-Family-websites groepeert.

De oprichtingsakte van de International Foundation for Motorcycling (IFM) werd op 30 november 2020 ondertekend en de eerste vergadering van het IFM-bestuur, bestaande uit FIM en IFM-voorzitter, Jorge Viegas, de FIM Europe-voorzitter, Martin De Graaff, FIM-CEO, Tony Skillington, FIM Family Legend en voormalig FIM-CEO, Guy Maitre en meervoudig FIM Grand Prix Wereldkampioen, Giacomo Agostini, vond plaats op 31 januari 2021.

Partners

Back to top button