Algemeen

Alles wat je moet weten over je vergunningsaanvraag 2021

Een nieuw jaar, een nieuw motorsportseizoen! Januari en februari zijn traditioneel de maanden waarin naast het in orde zetten van de motor ook de administratieve formaliteiten worden geregeld om het nieuwe seizoen optimaal te kunnen starten. Ondertussen hebben de rijders die een sportvergunning 2020 hadden onderschreven, een financiële 'corona' compensatie ontvangen, hetzij via hun club (Motorsport Vlaanderen) hetzij rechtstreeks via hun regionale bond (FMWB).

Laten we hopen dat de gezondheidscrisis zich positief blijft verder ontwikkelen zodat we weldra met de verschillende competities kunnen starten. Een BMB sportcompetitie vergunning geeft je echter niet enkel de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden maar bevat ook een persoonlijke ongevallen -en reisbijstandsverzekering geldig voor vrije trainingen op alle erkende circuits in België en Europa. Wil je enkel trainen en dus niet aan wedstrijden deelnemen, dan is er de BMB trainingsvergunning. Zorg er dus voor dat je vergunning 2021 geregeld is voor je de trainingen hervat ! Motorsport, zowel recreatief als competitief, blijft een risico sport en onverzekerd de piste oprijden is dan ook echt onverantwoord.

Sinds 2018 hebben we de digitale PC toepassing 'My FMB-BMB' ontwikkeld voor het aanvragen van alle types van vergunningen (sport, touring, training, 1 manifestatie, official, pistecommissaris) en ondertussen hebben 5250 personen zich geregistreerd. Zij kunnen dus gewoon inloggen en met enkele klikken hun vergunning 2021 aanvragen. Kijk wel al je gegevens nog eens goed na en wijzig waar nodig. Is het je eerste vergunningsaanvraag, registreer je dan (eenmalig) en log daarna in om je vergunning te regelen.

Via de menu 'Vergunningen' van de BMB website kan je per type vergunning alle nodige info bekomen: aanvraagprocedure via My FMB-BMB, geldigheid, bijkomende vergunningen, verzekeringen, enz. We hebben ook een F.A.Q. gemaakt waar je wellicht het antwoord kan vinden op je eventuele vragen. Uiteraard zijn we ook altijd beschikbaar (telefonisch tijdens de kantooruren of via het contactformulier)

Raadpleeg hierna alles wat je moet weten over:

We wensen al onze rijders, passagiers, officials en organisatoren een succesvol 2021 toe!

Partners

Back to top button