Snelheid

De 6 Heures moto 2021, populairder dan ooit op zondag 15 augustus

De 6 Uren Moto van Spa zullen in 2021 plaatsvinden op zondag 15 augustus (en niet op 8 augustus zoals vermeld in de BMB sportkalender die op 17/12 werd gepublicieerd en ondertussen is aangepast). De laatste weken is er veel te doen geweest over de endurance race voor motoren in Spa-Francorchamps, door de aangekondigde terugkeer van een Belgische manche van het Wereldkampioenschap Endurance vanaf 2022.

De 6 Heures Moto van DG Sport worden dus nog belangrijker, want dit is de enige moderne endurance race voor motoren die de laatste jaren in België wordt georganiseerd.

Meer dan één internationaal team zal dus richting Ardennen trekken op zondag 15 augustus. En dus kunnen we nu al een fantastisch deelnemersveld verzekeren met het oog op de toekomstige wedstrijden. Wilber J&I Racing zal voor een uitdaging staan om haar titel van 2019 te verdedigen, tegenover de steeds groeiende concurrentie. Ter herinnering, het bijzondere aan de 6 Heures Moto – en ook het voordeel – is dat ze op één dag plaatsvinden, met de testsessies in de ochtend, gevolgd door een wedstrijd van 6 uren.

Wat betekent dat de Parade van de 6 Heures Moto, waarvan de eerste editie in het centrum van Spa een ongekend succes was, geprogrammeerd staat op zaterdag 14 augustus 's avonds. Een teaser die iedereen wist te smaken en een perfecte promotie is voor endurance motorraces bij het grote publiek. Kwestie van de nieuwsgierigheid op te wekken bij de mensen en zin te krijgen om deze bolides aan het werk te zien op het circuit zelf een paar uren later.

Afspraak op de officiële website www.6heuresmoto.com om alles te weten te komen over deze wedstrijd, een blik te werpen op de beste momenten uit de vorige edities en zich in te schrijven vanaf begin maart voor de 2021 editie op het Circuit van Spa-Francorchamps, dat zich steeds meer kleurt in het teken van wedstrijden en evenementen voor motoren. En dat is nog maar een begin…

Partners

Back to top button