Snelheid

Stéphane Mertens, Marc Fissette en Didier Jadoul Belgisch kampioen Endurance

Ondanks de Corona crisis, kon er dit jaar toch een Belgisch Kampioenschap Endurance plaatsvinden. Dankzij de samenwerking met de Duitse organisatoren, werden er 3 wedstrijden verreden, de 8 uren van de Nurburgring op 4 juli, de 6 uren van de Nurburgring op 30 augustus en de 6 uren van Oschersleben op 17 oktober. Het werd een titelstrijd tussen het HCR-Ducati team Luxembourg met Stéphane Mertens, Marc Fissette, Didier Jadoul en het Bike Parts- Interbike Racing Team met Nicky Dewit en Bram Lambrechts.

Met 2 overwinningen waren het de 'anciens' Stéphane Mertens, Marc Fissette en Didier Jadoul die de Belgische titel wisten te veroveren. Tijdens de laatste wedstrijd in Oschersleben werden de teams niet enkel geconfronteerd met de Corona reisbeperkingen maar ter plaatse ook nog met zware weersomstandigheden (buien, koud). Het werd een spannende race maar de ervaring van de piloten en de technische performantie van het HCR Team waren doorslaggevend voor de overwinning. Bovendien konden ze niet enkel beslag leggen op de Belgische titel maar ook nog de titel van Duits kampioen Endurance 1000 (Deutscher Langstrecken-Cup Moto 1000) binnenrijven.

Tenslotte won Stephane Mertens met ploegmaat Gregory Fastre op een Suzuki van het team Belgium Force ook nog het Europees kampioenschap Endurance classic. Zij domineerden de 4 uren van Misano de enige wedstrijd van dit kampioenschap op 10 oktober ll.

Stephane Mertens die zijn eerste titel behaalde in 1981 (klimkoers 500cc) slaagt er zo in om 3 extra titels aan zijn palmares toe te voegen!

Foto's @ Stéphane Mertens

Partners

Back to top button