Motorcross

België klaar voor 3 MXGP wedstrijden in Lommel

Terwijl dit uitzonderlijk seizoen van het FIM Wereldkampioenschap Motorcross 2020 op volle toeren komt, verschuift de actie binnenkort naar ons land voor de voorlaatste triple-MXGP van dit jaar. Het circuit van Lommel zal het decor vormen van de Monster Energy Belgische MXGP van Vlaanderen, de MXGP van Limburg en de MXGP van Lommel.

Het diepe zand van Lommel is al vele jaren een vaste afspraak op de MXGP-kalender met de garantie op de diepste zandsporen, de beste sfeer en de beste races van het hele jaar. Talrijke rijders zouden heel graag een podiumplaats willen scoren op een van de zwaarste zandcircuits ter wereld.

De Belgische Grand Prix stond aanvankelijk gepland voor begin augustus, maar vanwege de COVID-19-pandemie en de daaropvolgende veiligheidsbeperkingen werd het evenement uitgesteld en later op het seizoen aangekondigd als een van de weinige geselecteerde locaties om een speciale triple-header te organiseren.

De Monster Energy MXGP van Vlaanderen, de MXGP van België en de MXGP van Lommel vinden nu plaats op 17-18 oktober, 20-21 oktober en 24-25 oktober.

Infront Moto Racing werkt nauw samen met de lokale autoriteiten, Sport Vlaanderen, de organisator GP Limburg en de federatie om een van de beste wedstrijden van het seizoen te organiseren. Ondanks alle inspanningen en rekening houdend met de huidige veiligheidseisen en beperkingen, zal de mogelijkheid om fans op het circuit van Lommel te verwelkomen helaas niet zal mogelijk zijn tijdens de drie GP's in 2020. De triple header in Lommel zal dus achter gesloten deuren worden verreden.

De fans kunnen echter alle actie thuis live beleven met MXGP-TV.com, waar alle races LIVE worden uitgezonden, inclusief de EMX-, MX2- en MXGP-races.

MXGP staat te popelen om eindelijk terug te keren naar Lommel, de thuisbasis van veel van de MXGP-teams en rijders.

Wedstrijdprogramma:

  • Zaterdag 17 oktober: vrije trainingen, kwalificaties en wedstrijden EMX 125 en EMX 250
  • Zondag 18 oktober: vrije trainingen, kwalificaties en wedstrijden MXGP en MX2
  • Dinsdag 20 oktober: vrije trainingen, kwalificaties en wedstrijden EMX 125 en EMX 250
  • Woensdag 21 oktober: vrije trainingen, kwalificaties en wedstrijden MXGP en MX2
  • Zaterdag 24 oktober: vrije trainingen, kwalificaties en wedstrijden EMX 125, Yamaha YZ Blu-Cru 65/85cc cup en Yamaha YZ Blu-Cru 125cc cup
  • Zondag 25 oktober: vrije trainingen, kwalificaties en wedstrijden MXGP en MX2

Foto en tekst: Infront Moto Racing

 

Partners

Back to top button