Belgian Endurance-cross (BEX)

Deelnemen aan de Endurance van Vitrival: snel inschrijven is de boodschap!

Organisator Rene Sprumont en zijn team hebben de nodige toelatingen bekomen voor de organisatie van de enige Belgian Endurance-cross (BEX) wedstrijd van het jaar! Op zaterdag 10 oktober is er de BEXkids wedstrijd voor jongeren van 8 tot en met 15 jaar. De rijders nemen individueel (solo) deel aan 2 reeksen van 30 min en 1 ronde. De dag wordt afgesloten met een cross finale van 12 min. + 1 ronde.

Op zondag 11 oktober is er de Endurance de Vitrival, een endurance-cross van 4 uren voor BEX1/BEX2 teams (duo) maar ook toegankelijk voor solo en vintage rijders.

Deelnemen kan met een BMB BEX vergunning (jaar of 1 manifestatie) maar ook met een BMB motorcross, enduro, supermoto of snelheid vergunning. Zij betalen een supplement bij hun inschrijving (zie inschrijvingsformulier). Hetzelfde geldt voor FPCNA vergunninghouders.

Wil je er een volledig raceweekend van maken en heb je een elektrische mountainbike? Neem dan ook nog deel aan de E-bike race op zaterdag. De deelname is gratis en alle BMB sportvergunningen zijn geldig! Een goede voorbereiding op de BEX race daags nadien! De E-bike wedstrijd vindt plaats op een apart uitgestippeld en afgebakend parkoers van 1,5 km over 2 reeksen van 30 min + ronde (opgelet apart inschrijvingsformulier).

Wegens de Corona maatregelen is de organisatie wel verplicht het aantal deelnemers te beperken. De inschrijvingen werden slechts onlangs geopend en lopen erg vlot binnen. Blijkbaar staan alle rijders dan ook te popelen om nog eens te kunnen racen dit jaar! Snel zijn, is dus de boodschap. Wanneer het maximum aantal wordt bereikt, zullen de inschrijvingen worden stopgezet. Zowel de inschrijving als de eventuele vergunning 1 manifestatie moeten VERPLICHT VOORAF worden geregeld en dit kan dus niet meer ter plaatse. Er wordt ook geen publiek toegelaten. Elke rijder mag vergezeld zijn van 1 assistent wiens gegevens moeten worden vermeld op het inschrijfformulier. Er worden geen rugnummers verdeeld, de rijders moeten hun nummer op de motorfiets bevestigen. Enduro/MX rijders kunnen hun vast nummer behouden.

Veel succes!

Info en inschrijvingsformulier:

– Belgian Endurance-cross (BEX) de Vitrival 10-11/10/2020

– E-bike de Vitrival 10/10/2020

Wil je het parkoers al eens verkennen, bekijk dan de video van het parkoers 2019: klik hier

Lees ook aandacht het Corona protocol van toepassing voor alle deelnemers en assistenten: klik hier

Foto: MXMag.be

Partners

Back to top button